Werkgroep Testautomatisering

OPMERKING!

Op dit moment staat deze werkgroep tijdelijk op in actief. We zijn op zoek naar een nieuwe trekker, die de werkgreoep nieuwleven in kan blazen. Ben jij die trekker, meld je dan aan!

Inleiding

De werkgroep is al oud (meer dan 10 jaar oud) en feitelijk al aan zijn derde leven begonnen. Maurice Siteur heeft er al die jaren deel vanuit gemaakt en telkens kwamen er andere geinteresseerden. Elk jaar zijn er mutaties; dit geeft aan dat het onderwerp leeft. Het Voorjaarsevent van 2013 was er compleet aan gewijd.

Doel werkgroep 

Samen kennis delen over testautomatisering. Dit is bewust ruim gekozen, omdat we iedereen de ruimte willen geven, zijn of haar inbreng te geven.De druk om wat op te leveren hebben we soms, maar dat is niet de drijvende factor van deze werkgroep.

Overzicht activiteiten 

Wikipagina maken over testautomatisering

De structuur van de pagina staat en is in een minmap vastgelegd. We gaan nu aan de invulling werken. Hiervoor is een tijdelijke WIKI pagina beschikbaar, die tzt officieel zal worden; deze pagina is al wel bereikbaar voor iedereen, maar zit nog buiten het zoekbereik van wikipedia.

Enquete: De werkgroep heeft een enquete gehouden. De resultaten kun je bekijken via deze link. 

Een van de producten die we half afgerond hebben is een tool selectie tool. Klik hier voor het ontwerp. 

De wens om de tool op het internet te zetten, is nog even in de koelkast gezet. 

Deelnemers 

De groep bestaat uit een aantal kenners van de kern van testautomatisering en een aantal breder georiŽnteerde leden. Iedereen is in principe welkom, als je het maar niet erg vind als het soms heel erg de diepte in gaat. Zo werkt een van de deelnemers aan het verder uitwerken van een framework met Fitnesse en Selenium; hiervoor kunnen we nog wel geestverwanten gebruiken. 

  • Initiators: Maurice Siteur, Bernd Beersma
  • Frequentie bijeenkomsten: Gemiddeld eens per 6-8 weken.
  • Telefonisch en fysieke meetingen wisselen we af.
  • Entry criteria: Interesse in TA

Getting Test Automation under control, Hans Buwalda & Maartje Kasdorp: A practical approach to test development and automation.

Test Automation Snake Oil, James Bach: Debunks misleading arguments test tool vendors have made for automation, with numerous citations from the author's experience.