NieuwsMagazine

Werkgroep Testautomatisering ‘Alive and Kicking’

Auteur: Gerben de la Rambelje ● gerben.delarambelje@gmail.com
Gerben de la Rambelje
Om de Werkgroep Testautomatisering (WTA) weer nieuw leven in te blazen werd er eind 2016 via de wekelijkse Nieuwsbrief, de volgende oproep gedaan: ‘De werkgroep WTA start weer op! Maarten Beks & Bernd Beersma zijn op zoek naar leden, die enthousiast zijn over testautomatisering en een steentje willen bijdragen. Meld je aan via werkgroepen@testnet.org‘. Resultaat van deze oproep was dat maar liefst 37 mensen zich aangemeld hebben. Hiermee is de WTA weer ‘Alive and Kicking’. Verder is het hiermee de grootste werkgroep die TestNet in haar geschiedenis ooit heeft gekend.
Trekkers van de WTA zijn de ervaren rotten in het vakgebied van Testautomatisering: Maarten Beks, Marcel Oostveen en Martin Gijsen. Eerste activiteit van de werkgroep was een kickoff. Met de vervolgsessie heeft de WTA een goede backlog opgebouwd om van daaruit prioriteit te kunnen geven aan de ‘userstories’. Op basis van de prioriteit worden de te houden sessies ingepland.
De WTA probeert maandelijks bij elkaar te komen. Dit heeft inmiddels geleid tot inspirerende sessies over de volgende onderwerpen:

  • API Testen
  • Testen van REST API
  • SOAP-UI en SOAP Interface
  • Breekbaarheid van geautomatiseerde testen
  • Continuous Integration / Continuous Delivery

Op basis van de backlog heeft de WTA nog heel wat interessante sessies te gaan. Uiteraard probeert de WTA interessante onderwerpen zo veel mogelijk met de TestNet Community te delen.
To be continued!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *