Evenement derden

VINT Symposium 2024 - Echt Slim

Datumdinsdag 11 juni 2024
Tijd09:00 - 18:00u
Locatiehet Spant! Bussum
https://www.sogeti.nl/events/vint-symposium-2024

Zijn wij de homo sapiens of de homo stupidus?

Kudos voor de eerste - we hebben veel bereikt - maar het wordt hoog tijd te werken aan een slimmere versie: de écht slimme mens. Want hoe intelligent we ook zijn, we worden links en rechts ingehaald door andere vormen van intelligentie. En dat is maar goed ook.

Tijdens het VINT Symposium van dit jaar schijnen we het licht op andere intelligentievormen dan die van onszelf. De noodzaak hiervoor neemt toe nu we de planetaire zaken niet meer in de hand lijken te hebben. De uitdagingen zijn enorm. Alle denk- en daadkracht is welkom. Die van natuurlijke intelligentie en van kunstmatige.

Natuurlijke intelligentie

Onder natuurlijke intelligentie verstaan we de intelligentie van flora en fauna, eencelligen, bacteriën en schimmels en de unieke collectieve intelligentie die je in natuurlijke ecosystemen tegenkomt. Dit jaar kunt u dan ook veel natuurgeweld verwachten op het VINT-podium. De rol van AI is in dit verband ook intrigerend. Die trekt ons met zijn kunstmatigheid juist de natuur in. Doorbraken in AI schijnen een nieuw licht op de relatie en verhouding die we met de natuur hebben.

Wees welkom op ons VINT Symposium ‘Echt Slim’ op dinsdag 11 juni 2024 in het Spant! te Bussum en ontdek wat een echt slimme mens kan doen in een echt slimme maatschappij met echt slimme technologie in een echt slimme organisatie.