NieuwsMagazine

TestNetters testen als eerste de Noord/Zuidlijn in Amsterdam!

Op zaterdagochtend 14 april 2018 verzamelden zo’n 30 TestNetters zich op het centraal station van Amsterdam. Wij gingen als eerste een “publiekstest” van de nieuwe metrolijn doen. Het voornaamste testdoel was het testen van de procedure van publiekstesten, welke op 20 april zouden starten (en inmiddels inderdaad gestart zijn). We verdeelden ons in tweetallen en kregen opdrachten om naar specifieke stations te reizen. Ook kregen we tussendoor opdrachten om bijzondere handelingen te verrichten zoals het stilzetten van een roltrap.
Na ruim drie uur testen konden we concluderen dat, behoudens enkele niet-blokkerende bevindingen, de Noord/Zuidlijn een prima nieuwe vervoersmogelijkheid is. En we genoten van de mooie stations en de ruimte. Het was mooi om het voorrecht te hebben als eerste op de langste roltrap van de Benelux te staan en over de perrons met fraaie kunst te lopen.
We bedanken de mensen van het GVB en wensen ze veel succes in de eindsprint naar het openen van de Noord/Zuidlijn op 22 juli 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *