Test Tool Management – TestNet

Werkgroepen

Test Tool Management

Startdatumwoensdag 15 februari 2023
OverTesttoolbeheer omvat het selecteren, implementeren en onderhouden van softwarehulpmiddelen voor effectief en efficiënt softwaretesten.
Werkgroep afbeelding

Werkgroep Test Tool Management

Startdatum: Woensdag 15 februari 2023

Over: Problemen rondom testtoolbeheer identificeren, analyseren en oplossingen te ontwikkelen om het gebruik en de effectiviteit van testtools te verbeteren.

 

Trekker: Ronald Kerkhoff

 

Zoekt nog leden: Ja

 

Inleiding

Testtoolbeheer omvat het selecteren, implementeren en onderhouden van softwarehulpmiddelen voor effectief en efficiënt softwaretesten. Onze werkgroep heeft als doel om problemen met betrekking tot testtoolbeheer te identificeren, te analyseren en oplossingen te ontwikkelen die het gebruik en de effectiviteit van testtools verbeteren.

Een belangrijke kwestie waar we ons op willen richten, is dat teams vaak autonoom zijn en er geen governance is in het gebruik van tools. Dit kan leiden tot een wildgroei aan tools en inefficiënties binnen het testproces. We willen de uitdagingen van dit decentralisatieprobleem begrijpen en dit gezamenlijk aanpakken.

Een goed ingericht testtoolbeheer proces brengt verschillende voordelen met zich mee. Het zorgt voor consistentie in toolkeuze en -gebruik, wat de samenwerking tussen teams bevordert. Efficiëntie wordt verhoogd door de juiste toolsets te gebruiken, waardoor tijd en middelen worden bespaard. Bovendien leidt een gestandaardiseerd proces tot verbeterde kwaliteit en betrouwbaarheid van testresultaten, wat cruciaal is voor het succes van onze projecten.

Door samen te werken en best practices te delen zijn we in staat innovatieve oplossingen te vinden om ons testproces naar een hoger niveau te tillen. Samen kunnen we het potentieel van testtoolbeheer benutten en een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit van onze softwareproducten.

 

Doelstelling

De huidige doelstelling is als volgt (deze kan in de toekomst door voortschrijdend inzicht wijzigen of veranderen)

  • Breng de probleemstellingen rondom test tool management in kaart,
  • Werk de probleemstellingen uit,
  • Bedenk per probleemstelling een oplossing,
  • Implementeer de oplossing.

 

Bijeenkomsten

Structureel elke 4 – 6 weken op de woensdagavond tussen 7 en 8 uur.

 

Resultaten / documentatie

Blog: Uitdagingen Test Tool Management

Whitepaper Test Tool Management v1.1

Whitepaper Test Tool Management v1.0 ENG

Nieuw: Presentatie TTM Voorjaarsevenement 2024

 

Leden

Ronald Kerkhoff (trekker)

Otman Zemouri

Mickel Jacobs

Bert Veldman