NieuwsMagazine

Waarom testers onmisbaar zijn in softwareontwikkeling

Kwaliteit was belangrijk, is belangrijk en zal altijd belangrijk blijven. Een open deur die we gebruiken om onze goede intenties ten opzichte van kwaliteit te uiten. Maar hoe we dat concreet maken en handvatten en inhoud geven, blijft een uitdaging, ook binnen de it. Elke ontwikkelmethode of procesmodel dat gekozen wordt, geeft aandacht aan kwaliteit. Een pijler is het testen.

Binnen waterval was het duidelijk: er zijn opeenvolgende fasen en elke fase had één of meerdere rollen die daarin de belangrijkste activiteiten uitvoeren. Denk aan ontwerp door een business-analist, bouwen door een ontwikkelaar, testen door een tester en uiteindelijk het releasen door de release-manager. Het was duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk was. Bij de overgang naar agile is dat onduidelijker geworden. Alle activiteiten zijn op één hoop gegooid en het team als geheel is verantwoordelijk voor de berg aan activiteiten.

https://www.computable.nl/artikel/opinie/development/7088722/1509029/waarom-testers-onmisbaar-zijn-in-softwareontwikkeling.html?utm_source=computable.nl&utm_medium=email&utm_campaign=dagelijkse_update&utm_content=topartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *