NieuwsMagazine

Testen in productie: feit of fictie? (deel 1)

Testen in productie wordt steeds meer als het nieuwe normaal gezien. In dit tweeluik gaan de auteurs dieper in op de toepassing van testen in productie. Ze behandelen onder meer de redenen om testen in productie toe te passen, potentiële toepassingsgebieden, risico’s, impact op de QA- aanpak en de voor- en nadelen. In deel 1 gaan ze in op de redenen voor testen in productie, de definitie van testen in productie en mogelijke toepassingsgebieden.

De grenzen tussen ontwikkeling en productie vervagen steeds meer. Tot een aantal jaren geleden was het not done om software van welke aard dan ook in productie te testen. Alle kwaliteitsmaatregelen moesten voor livegang zijn uitgevoerd en eventuele bugs opgelost zijn voordat we live mochten gaan.

Wie goed om zich heen kijkt ontdekt dat het testen niet meer stopt bij het in productie nemen van een nieuw of gewijzigd systeem. Dit is mede veroorzaakt door de opkomst van het devops werken. Daarbij werken we continu gezamenlijk aan het product als ontwikkelaars en beheerders.

https://www.computable.nl/artikel/opinie/development/7117987/1277180/testen-in-productie-feit-of-fictie-deel-1.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *