NieuwsMagazine

Niveau cybersecurity cruciaal voor economisch herstel

Burgers, overheden en bedrijven zijn meer dan ooit afhankelijk van digitale connectiviteit. Daarom is cybersecurity een van de meest dringende uitdagingen van dit decennium. Toch bestaat daarover een verschil in perceptie: executives zijn positief en tevreden over hun cyberweerbaarheid, security-leaders zijn dat niet.

De realiteit is dat cybercriminaliteit niet zal afnemen, wat risico’s met zich meebrengt voor de samenleving. In 2021 steeg het aantal ransomware-aanvallen met 150 procent en meer dan tachtig procent van de experts zegt dat deze groei een bedreiging vormt voor de openbare veiligheid, aldus het ‘Global Risks Report 2022‘ van het World Economic Forum. Deze percentages geven de ernst en de constante dreiging van cybercriminaliteit van vandaag de dag goed weer. We werken nu aan wereldwijd herstel en economische groei en de vraag is: hoe beschermen we ons tegen cyberdreigingen?

https://www.computable.nl/artikel/opinie/security/7385925/1276896/niveau-cybersecurity-cruciaal-voor-economisch-herstel.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *