NieuwsMagazine

Eerste proef effectiviteit corona-app mislukt: verzamelde data onbruikbaar

Het eerste onderzoek naar de effectiviteit van CoronaMelder is mislukt. Hoewel er wel cijfers zijn verzameld die iets hadden moeten zeggen over de meerwaarde van de app, zijn de gegevens incompleet en deels onbetrouwbaar, erkent het ministerie van Volksgezondheid tegenover NU.nl.

De corona-app van de overheid geeft een waarschuwing als je in de buurt bent geweest van iemand die later het coronavirus blijkt te hebben. De app is nu een week landelijk beschikbaar, maar werd sinds 17 augustus al getest in Oost-Nederland.

https://www.nu.nl/tech/6084157/eerste-proef-effectiviteit-corona-app-mislukt-verzamelde-data-onbruikbaar.html?redirect=1

één reactie

  1. Hallo, ik vind de kopregel van dit artikel te zwaar beladen. Want het lijkt nu net of de Corona app niet werkt. Maar dat is niet het geval. De effectiviteitsproef dient nog nader uitgezocht te worden. Jammer, dat de titel meteen negativiteit schept over de app zelf. Terwijl de Corona-app juist helpt om aan te kunnen tonen of je in de buurt was van iemand die Corona heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *