NieuwsMagazine

Datastroom tussen VK en Europa mag allicht doorgaan

Het Verenigd Koninkrijk heeft voldoende adequate datawetten geïnstalleerd om de datastromen met Europa te laten doorgaan. Een formele beslissing hierover zou volgende week al bekendgemaakt kunnen worden, schrijft de Financial Times.

De zakenkrant zegt dat ze een ontwerp van akkoord heeft gezien waarmee data op dezelfde manier als vandaag kunnen blijven stromen tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk. Momenteel zijn er tijdelijke maatregelen geïnstalleerd, maar die lopen in juni af. 

Een formele overeenkomst tussen de Britten en Europa zou bijvoorbeeld de samenwerking op het gebied van justitie kunnen ondersteunen. Toen Groot-Brittannië uit de EU stapte verloor het land toegang tot belangrijke databases als het European Arrest Warrant System en de SIS II-politiedatabase. Ook voor duizenden bedrijven (vooral in de gezondheids-, technologie- en verzekeringssector) zou een overeenkomst goed nieuws betekenen. Dat soort bedrijven wisselt immers veel persoonlijke klantendata uit, iets wat in het post Brexit-tijdperk lastig zou worden. Als een akkoord zou uitblijven zouden voor Britse ondernemingen voor grote juridische problemen worden gesteld. 

https://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/7138800/1276896/datastroom-tussen-vk-en-europa-mag-allicht-doorgaan.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *