NieuwsMagazine

Cybersecurity en 2022 als jaar van centraal databeheer

Het aantal cyberaanvallen is flink toegenomen en daar brengt 2022 geen verandering in. Het nieuws staat bol van berichtgeving rondom ransomware, datalekken, ddos-aanvallen en kwetsbaarheden. Cyberbedreigingen blijven komend jaar dan ook een grote uitdaging voor organisaties. Wat kunnen zij doen om hun bedrijf en data te beschermen?

Tussen februari 2020 en februari 2021 is een derde (!) van alle Nederlandse organisaties getroffen door een ransomware-aanval. Bovendien zijn het aantal ransomware-aanvallen wereldwijd in de eerste zes maanden van 2021 met 151 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2020. En de verwachting is dat deze groei het komende jaar verder doorzet. Het is niet meer de vraag of je een keer gehackt wordt, maar wanneer. Het is daarom belangrijk dat organisaties alvast nadenken over welke stappen zij moeten ondernemen als er daadwerkelijk een aanval plaatsvindt en wat zij moeten doen om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk data verloren gaat.  

https://www.computable.nl/artikel/blogs/datamanagement/7291675/4445906/cybersecurity-en-2022-als-jaar-van-centraal-databeheer.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *