NieuwsMagazine

Cybercrime laat zich voorspellen als het weer

Het dagelijkse weerpraatje aan het einde van het journaal geeft ons een beeld over de lokale weersituatie in de komende 24 uur. Op lange termijn zijn complexe modellen nodig om de klimaatverandering in kaart te brengen. Wetenschappers bestuderen daarvoor parameters zoals windsnelheden, uren zonneschijn, temperatuur en de zeespiegel. Ook het bedreigingslandschap is op eenzelfde manier in kaart te brengen.

Heb je enerzijds de cyberbedreigingen die dagelijks in de media verschijnen, anderzijds heb je een complex model met diverse factoren die het ‘cybercrimeklimaat’ bepalen. Hoe beter je deze factoren in kaart brengt, hoe accurater je cybersecurity wordt en threats zijn te voorspellen.
Op het gebied van cybersecurity heb je een framework met diverse factoren – geopolitieke, structurele, legale – mee, maar cybersecurity hangt ook af van technologische evoluties en van threat-strategieën. Net als bij klimaatverandering moet je dus verder kijken dan die ene datalek bij een lokaal bedrijf. Je moet ook begrijpen hoe en waarom bovenstaande factoren veranderen en van invloed zijn op het ‘cybersecurityklimaat’.

https://www.computable.nl/artikel/opinie/business-analytics/7105874/1277145/cybercrime-laat-zich-voorspellen-als-het-weer.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *