NieuwsMagazine

Advocaat deelt actieplan voor ransomware-slachtoffers

Met welke juridische gevolgen krijgen slachtoffers van een ransomware-aanval te maken en waarom is het dan verstandig om een advocaat in te schakelen? Precies daarom serveerde Jeroen van Helden, als advocaat verbonden aan De Clercq Advocaten, tijdens Commvault Connections enkele juridische tips en een stappenplan voor slachtoffers van gijzelsoftware.

De meeste bedrijven die slachtoffer zijn van een ransomware-aanval zetten direct een incident response team op. Vaak gaat het om de cio, cfo, en chief compliance officer die samen met beveiligings- en communicatie-experts en externe forensische ict-onderzoekers aan een oplossing werken. ‘Maar het is raadzaam om ook een advocaat in te schakelen.’ Aan het woord is Jeroen van Helden. De advocaat treedt onder meer op als lead counsel bij transacties en geschillen over cloudcontracten en sofwareontwikkeling. Ook staat hij slachtoffers van cyberaanvallen bij. Het gaat bijvoorbeeld om cliënten die te maken hebben met een ddos-aanval, ceo-fraude en in toenemende mate slachtoffers van ransomware.

https://www.computable.nl/artikel/achtergrond/security/7479723/1276896/advocaat-deelt-actieplan-voor-ransomware-slachtoffers.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *