Testen met AI

Trekker: Sander Mol


Zoekt nog leden: Ja

 

Inleiding:

Zelfdenkende en zelflerende systemen spelen een steeds grotere rol in de samenleving. Ook het testvak zou op termijn behoorlijk kunnen veranderen als kunstmatige intelligentie (AI) zijn intrede doet. Deze TestNet werkgroep probeert te ontdekken wat de mogelijkheden zijn van testen met AI. De basisgedachte is dat AI straks in staat zal zijn om zelfstandig een applicatie te verkennen en hier een goed leesbaar verslag over te schrijven. 

Doel werkgroep

De werkgroep houdt zich enerzijds bezig met het opdoen en delen van kennis over AI en testen. Het delen van deze kennis doen we niet alleen onderling, we werken ook de gedachten en stellingen uit in de vorm van publicaties en presentaties. Anderzijds zijn we graag praktisch bezig, door zelf met laagdrempelige tools aan testende AI te bouwen en zo het concept te ontdekken. Hierin zoeken we de samenwerking met de AI community. We merken dat deze combinatie van theorie en praktijk voor de beste inzichten zorgt.

De werkgroep komt 6-wekelijks bijeen. 


Randvoorwaarden

-


Resultaten/documentatie

-Resultaten/documentatie: https://www.testnet.org/testnet/download/voorjaarsevenement-2018/testen-met-ai-op-weg-naar-een-zelflerende-testrobot-sander-mol-en-marco-verhoeven.pdf


Leden

  • De werkgroep heeft 20 leden

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar werkgroepen@testnet.org.