Feedback

1 - 56 van 56 getoond

 Feedback op Naam feedback gever Titel feedback FeedbackReactie
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Geen onderscheid tussen workshops en tracks

Onderdeel: Evenement Management

Ingelogd als: Evenement Manager

Situatie: Op onze evenementen maakt TestNet onderscheid tussen Workshop en Tracks. Voor de workshops dienen leden zich van tevoren specifiek aan te melden, omdat deze vaak intensief zijn en er slechts een beperkt aantal plekken is per workshop. Voor de tracks geldt dat niet. In de middag en avond kennen we vaak meerdere parallelle tracks, waarvoor leden geen keuze hoeven maken.

De nieuwe website kent geen onderscheid tussen workshops en tracks. Er is slechts één vehikel voor zowel workshops als tracks: een workshop. Als we een track als workshop aanmaken ziet er op de evenementpagina geweldig uit. Precies zoals we willen: een titel, die wanneer je deze aanklikt uitvouwt en de beschrijving toont. Zie afbeelding 'Bevinding tracks presentatie'. Complimenten voor deze opbouw.

Maarrr... op de aanmeldpagina gaat het dan mis. Door het vehikel 'workshop' te gebruiken is de bezoeker nu gedwongen een keuze maken voor een specifieke track in de betreffende ronde. Dat is niet de bedoeling. De keuze voor de track mogen ze een minuut voor aanvang maken en hoeven ze niet met ons te delen.

Wat we bezoekers op de oude website wel vragen is of ze in de middagronde (of elke andere willekeurige ronde) wel of niet aanwezig zullen zijn. Dat ziet eruit zoals in bijlage 'Bevinding tracks aanmelden'.

Bekijk ter referentie de oude website, daarop staat momenteel het voorjaarsevenement open: Voorjaarsevenement Testnet. Daarin vragen we bezoekers in de ochtend een specifieke workshop te kiezen en in de middag en avond enkel aan te geven of ze aanwezig zullen zijn.

Prioriteit: hoog

 

Er is een extra checkbox toegevoegd:
Tonen op evenementpagina
Tonen als optie in registratie

Hierdoor hebben jullie zelf controle of het onderdeel bij een ronde alleen willen tonen (tracks), zonder optie om ervoor te registreren en om bijvoorbeeld alleen optie bij registratie toe te voegen (ik ben er alleen 's avonds) zonder dit op de evenementpagina te tonen.

NB: nu ook toegevoegd dat alleen rondes die keuzes hebben in de registratie getoond worden.
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Complimenten

Complimenten voor de mooie, eenvoudige en doeltreffende wijze waarop evenementen kunnen worden opgebouwd in rondes, met workshops. In de oude website zijn we al gauw drie uur bezig met het technisch configureren van een evenement. Met jullie website kan dat in een half uurtje.

Dank!
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Suggestie: toevoegen naam van de spreker aan de titel van workshop

Onderdeel: Evenementenpagina

Ingelogd als: Lid

Situatie: Op de evenementenpagina presenteer je de workshops (en tracks) gegroepeerd per ronde. In eerste instantie toon je de titel, en wanneer je deze aanklikt vouwt deze open met de uitgebreidere beschrijving. Mooi!

Suggestie: Het zou mooi zijn als je hier tevens de naam van de spreker kunt tonen. Een deel van onze bezoekers gaat af op bepaalde sprekers. Daarnaast is het voor sprekers een incentive dat hun naam duidelijk getoond wordt. Zie mock

Prio: middel

Dit is verwerkt + de styling van de accordion aangepast zodat de naam van de spreker duidelijk binnen hetzelfde vlak hoort.
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Registratiepagina evenement

Onderdeel: Evenementpagina, registratieformulier

Ingelogd als: Lid

Situatie: Bij de selectie van de workshops kunnen de tekstblokken rondenaam + tijd en radiobuttons met workshoptitels elkaar overlappen. Dit toont niet fraai. Zie afbeelding

Prio: Laag

Dit is opgelost.
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Toevoegen afbeelding aan evenement: gedwongen landscape format

Onderdeel: Evenement Management

Ingelogd als: Evenement Manager

Actie: Voeg een Event Afbeelding toe aan een evenement.

Verwacht resultaat: Het staat me vrij om eender welk format te kiezen. Portrait, landscape, 4:3, 16:9, etc.

Actueel resultaat: In kan elke afbeelding kiezen, maar ik word vervolgens gedwongen om een landscape uitsnede te kiezen. Voor bepaalde aangeleverde afbeeldingen (zoals de programmaslide) is dat niet wenselijk.

Prio: laag

Dit is om het er op de evenementpagina netjes uit te laten zien (foto's worden onderin getoond). Kan er eventueel vanaf, maar dan is het qua vormgeving niet beter.
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Event afbeelding toevoegen als thumbnail, met hyperlink naar document

Onderdeel: Evenement Management

Ingelogd als: Evenement Manager

Situatie: In de oude website voegen we aan een evenement graag een thumbnail afbeelding toe van het totale programma. Zodra een bezoeker hierop klikt, linkt deze door naar een te kiezen hyperlink (bijvoorbeeld een pdf-document van het programma op groot formaat). Bezoekers printen deze uit om mee te nemen, maar geeft een thumbnail (icm achterliggende pdf-programma) een snel en visueel overzicht van het programma. Op jullie website kan ik het pdf-programma wel als document uploaden, maar die toont voor de bezoeker als tekstlink, helemaal onderaan de evenementpagina. Dat valt niet zo op.

Het zou mooi zijn als je de mogelijkheid kunt creëren om een Event Afbeelding te kunnen plaatsen waarin je een hyperlink kunt opnemen. Bijvoorbeeld naar een document. Of dat we de mogelijkheid hebben om een high res Event Afbeelding te plaatsen, die op de evenementenpagina als kleine thumbnail getoond wordt, maar die opblaast (liefst in apart venster) zodra je erop klikt.

Prio: laag.

We hebben een mogelijkheid toegevoegd om een programma thumbnail en programma download toe te voegen (niet verplicht).
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Aanmelding van evenement manager voor evenement wordt niet getoond

Onderdeel: Evenementen

Ingelogd als: Evenement Manager

Situatie: Registreer je als evenementen manager voor een specifiek evenement (als deelnemer)

Verwacht resultaat: het aantal geregistreerden wordt met één opgehoogd. Bij klikken op de registraties is de evenement manager een van de geregistreerde deelnemers.

Actueel resultaat: het aantal geregistreerden wordt met één opgehoogd. Bij klikken op de registraties is de inschrijving van de evenement manager niet herkenbaar. Waarschijnlijk omdat dit geen named user is. In het profiel zitten geen voor- en achternaam. Is 'Evenementen manager' een rol die we aan een of meerdere personen kunnen toekennen? Of is 'Evenementen manager' een vast account die gedeeld moet worden door alle mensen die evenementen managen?

Dit is nu opgelost, ging iets mis met ophalen gebruikersgegevens bij aanmelden als lid.
De rol evenementen manager wordt straks toegekend aan persoonlijke profielen op de site. Het account zelf was puur voor het testen.
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Overzicht registraties evenement - overlappende tekst

Onderdeel: Evenement Management

Ingelogd als: Evenement Manager

Situatie: Vraag voor een specifiek evenement de registraties op.

Verwacht resultaat: kolommen worden netjes getoond, teksten worden indien nodig afgebroken, geen overlap

Actueel resultaat: overlap van tekst is mogelijk.

Prio: laag

Overzicht is nu opgeschoond. Op mobiel komen de kolommen onder elkaar te staan (in plaats van naast elkaar).
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Overzicht registraties: informatie/kolommen anders indelen

Onderdeel: Overzicht registraties

Ingelogd als: Evenement Manager

Situatie: Op de pagina Registraties worden diverse kolommen getoond.

 • De naam, tussenvoegsel en achternaam staan vrij ver uiteen. Hierdoor komen andere velden in gedrang.
 • De dieetwensen zijn (in lijn met eerdere bevinding) niet zo interessant. Zeker niet op deze pagina, hooguit in de csv-export, zodat we deze in de toekomst eventueel zouden kunnen gebruiken.
 • Wat wel heel interessant is, maar nu mist, is de datum/tijd van aanmelding. Deze hebben we nog weleens nodig, om uiteenlopende redenen. Ook wanneer ik op één specifieke aanmelding klik voor meer details ontbreekt daarin het attribuut datum/tijd van aanmelding

 

Naam tussenvoegsel en achternaam in 1 veld gezet. Dieetwensen verwijderd. Datum aanmelding toegevoegd aan registraties overzicht. Datum + Tijd toegevoegd aan DataTables (CSV/EXCEL export).
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Workshop: Voorbereiding + voorbereiding tekst verdwijnen direct bij aanmaken

Onderdeel: Evenementen

Ingelogd als: Evenement Manager

Situatie: Bij het aanmaken van een workshop kan ik aangegeven dat er voorbereiding benodigd is door het vinkje te selecteren in het attribuut Voorbereiding. In het extra tekstvak Voorbereiding tekst kan ik een stuk uitleg geven over deze voorbereiding.

Zodra ik de workshop opsla is deze informatie verdwenen. Als ik de workshop ga bewerken zijn zowel het attribuut Voorbereiding (de checkbox) als Voorbereiding tekst (vrij tekstveld) verdwenen.

Gevolg is dat de bezoeker nooit notie neemt van deze voorbereiding. Het wordt niet getoond op de evenementpagina, noch in de omschrijving, noch als notificatie in de bevestigingsmail. Dat maakt de functie momenteel nutteloos.

Prio: middel (work around is om de voorbereiding op te nemen in de omschrijving van de workshop, maar fraai is dit niet.

Voorbereidingstekst kunnen bewerken is nu ook toegevoegd. In de mail die automatisch verstuurd wordt na registratie wordt de voorbereidingstekst getoond (alleen als ze voor die workshop / track hebben aangemeld) en is nu ook zichtbaar op de Mijn evenementen pagina.
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Mijn evenementen: detailinformatie

Onderdeel: Evenementen

Ingelogd als: Lid

Situatie: Zorg dat je bent aangemeld voor een evenement, met daarin een aantal specifieke workshop keuzes. Ga naar mijn evenementen en klik op 'Bekijk evenement' voor het specifieke evenement.

Verwacht resultaat: De bedoeling is dat nu de details van de specifieke aanmelding van de ingelogde gebruiker getoond wordt. Dus: welke opmerkingen, dieetwensen, geselecteerde workshop en andere keuzes heeft hij doorgegeven, welke voorbereiding hoort daarbij. Dit is belangrijk omdat we anders geregeld benaderd worden door gebruikers met de vraag welke workshop ze ook alweer geselecteerd hadden. Daarnaast is het belangrijk dat gebruikers hun aanmelding niet alleen kunnen annuleren, maar ook wijzigen. Door bijvoorbeeld een andere workshop te selecteren.

Actueel resultaat: De algemene evenementpagina van het betreffende evenement wordt getoond.

Prio: hoog. De huidige oplossing geeft te weinig informatie en maakt het niet mogelijk om de aanmelding te wijzigen. Dat is in de huidige website wel gerealiseerd na diverse vragen en klachten hierover.

 

 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)In de mailbevestiging na aanmelding wordt de eventcode getoond ipv de eventnaam

Onderdeel: Mailbevestiging

Ingelogd als: Lid

Situatie: Meld je aan voor het evenement Zomerworkshops.

Verwacht resultaat: De mailbevestiging laat duidelijk zien voor welk evenement je je hebt ingeschreven. Daarin wordt de naam van het evenement duidelijk getoond.

Actueel resultaat: De mailbevestiging laat niet de eventnaam (zomerworkshops), maar de eventcode (236) zien. De tekst "Bedankt voor de registratie voor 236" geeft geen informatie.

Prio hoog. Dit triggert veel emailverkeer met vragen van leden.

 

Dit is opgelost.
 • NieuwsMagazine
Eric SpaargarenArtikelen en TestNieuws

Op de huidige website van TestNet is de nieuwsmagazine onderverdeeld in 'artikelen' en 'testnieuws'. In de nieuwe website zou dit onderscheid ook gemaakt moeten worden.

Er is bovenin op de nieuwspagina nu een filter mogelijkheid toegevoegd op categorieen + een dropdown om een maand uit het verleden te kunnen selecteren (maandelijks archief).
 • Evenementen
Eric SpaargarenNaam evenementen ook linksboven op home pagina.

Waarom staat 'evenementen' ook linksboven op home pagina. Terwijl je dit kunt selecteren in de menubalk. Het staat er dus eigenlijk 2x.

Linksboven is alleen zichtbaar voor beheerders (mensen die evenementen mogen bewerken).
 • Evenementen
Eric SpaargarenOp hoofdpagina 'agenda' i.p.v. 'evenementen'.

Waarom kun je op de hoofdpagina klikken naar 'evenementen'. Terwijl er op de hoofdpagina dan ineens de 'agenda' wordt genoemd waarin de 'evenementen' staan opgesomd.

Overal nu consequent agenda van gemaakt
 • Anders
Eric SpaargarenTitel 'hoofdpagina'.

Waarom staat er op de hoofdpagina 'een netwerk voor en door IT professionals' Het is toch eigenlijk een netwerk voor en door professionele software testers. Of is hier een andere setting gekozen?

Hebben jullie een voorstel?
 • Anders
Eric SpaargarenAlgemene opmerking

Ik mag aannemen dat het nieuwsmagazine gekoppeld is aan onze omgeving 'wordpress' waarin de artikelen en testnieuws wordt aangemaakt. Zodat als je een nieuw artikel of testnieuws publiceert deze automatisch in de rubriek 'nieuwsmagazine' komt te staan.

In eerste instantie is het idee dat nieuwsberichten zowel op de oude WordPress site als de nieuwe worden gepubliceerd. Als de nieuwe site aan alle wensen voldoet wordt de oude stopgezet (en zijn de nieuwsberichten een integraal onderdeel van de site).
 • Anders
Eric SpaargarenPagina voor hoofdsponsering

Op onze huidige website van TestNet staat er bij de startpagina, links onder, een overzicht van bedrijven die TestNet sponseren. Dit zou nog toegevoegd kunnen worden aan de nieuwe website.

Sponsors krijgen een aparte pagina. In laatste overleg besloten om alleen daar de sponsor informatie te tonen.
 • Ledenadministratie
Robert WerkhovenBenodigde informatie toevoegen

In de leden administratie zou ik de volgende gegevens willen toevoegen:

 • Rekeningnummer of werkgever betaald
 • Lid sinds
 • Status of er betaald is (door penningmeester/secretatis handmatig in te vullen, laten mogelijk geautomatiseerd)
 • Betalen via automatische incasso + accoord

Op dze wijze kan ik de inkomsten controleren en in de toekomst een betaalbatch aanmaken voor de bank.

Lid sinds (datumveld) en status betaling (checkbox Betaald) toegevoegd en bewerkbaar in Ledenadministratie. Wat bedoel je precies met Betalen via automatische incasso + akkoord? Moet daar iets voor toegevoegd worden? Verdere betalingsinformatie (rekeningnummer / of werkgever betaald) staat op de detailpagina van een gebruiker + zit in de DataTables (Excel export).
 • Ledenadministratie
Robert WerkhovenExtra informatie

Bij ieder lid zou een Naam Adres en Woonplaats moeten staan.

Dit zit nu in de DataTables (Excel export), wordt wat veel op de ledenadministratie pagina (teveel kolommen). Is daar wel zichtbaar op detailpagina gebruiker.
 • Ledenadministratie
LoggingAVG en WBTR: logging wijzigingen en korte uitleg bij de ledengegevens

Alle mutaties in de ledenadministratie moeten worden vastgelegd.

Inzage in data door een bestuurslid moet worden vastgelegd.

In de leden pagina moet iets dergelijks komen te staan als: "De data enkel gebruikt wordt voor het voeren van de ledenadminisratie. Deze gegevens worden niet met derden gedeeld."

 • Evenementen
 • Ledenadministratie
 • Sponsors
 • NieuwsMagazine
 • Anders
Robert WerkhovenFeedback pagina: ook voor leden om wensen te inventariseren

Wij zijn testnet, hoe handig zou het zijn als leden hun feedback/drustratie/verbeteringen/bug etc door kunen geven via dit formulier.

Mogelijk beschikbaar stellen op de ledenpagina, en de naam automatisch invullen.

Zo weten wij in de toekomst wat er speelt en welke verbeteringen wij kunnen doorvoeren/begroten...

 • Ledenadministratie
Robert WerkhovenFactuur

Op de ledenpagina kunnen we een factuur in PDF laten zien.

De uiteindelijke factuur wordt in Twinfield gemaakt. Hier zouden wij eventueel ook een rol in kunnen spelen (dan hebben we ze automatisch ook op de site, maar hebben we een voorbeeld nodig van hoe de factuur eruit moet zien). Alternatief is multi-upload veld toevoegen aan gebruikers waar facturen aan een gebruiker kunnen worden toegevoegd.
 • Ledenadministratie
Robert WerkhovenVraag over leden in een group

Ik wil zien van bedrijf X welke leden er lid zijn en waarvoor de werkgever de lidmaatschapsgelden betaald.
Dit om de inkomsten te kunnen controleren en verwerking van incasso batches van bedrijven.

Mogelijk een vinkje zetten "mijn werkgever betaald" en bij de ledenadminstratie de bedrijfsnaam opnemen.

 • Anders
Hatim ChahimHoofdpagina
 • We zijn trots op het nieuwe logo. Wat mij betreft mag die nog nadrukkelijker aanwezig zijn op de nieuwe website. Hij oogt nu wat aan de kleine kant.
 • Bij de websites van bartosz.nl en mivlum.com zie ik eerst een soort animatie met naam, slogan en gave foto’s. Ik word gelijk enthousiast. Kunnen we zoiets niet voor TestNet doen? Een alternatief is: op de plek van de foto achter ‘een netwerk voor en door IT-professionals’ zou ik graag een daadwerkelijke foto van een TestNet evenement plaatsen, waar het plezier en de interactie vanaf spat. Dit is je eerste indruk! Let op: we willen op 12 mei professionelere foto’s laten maken.
 • Ik zou rechtsboven de volgende zaken willen terugzien: Word lid – Contact en inloggen. Ik weet niet of het “icoontje” voor inloggen door iedereen wordt herkend. Ik mis nu nog een contact button/ ‘icoontje”. Maak alle “icoontjes” even groot of gebruik tekst (of een combinatie).
 • Tekst (bij ondertitel) “een netwerk voor en door IT-professionals” is nog te algemeen. Laat iets terugkomen over “kwaliteit en kwaliteitsborging”. Dat zou ik in de subtitel/ondertitel terug laten komen. Wellicht zelf een slogan in het Engels over kwaliteit (misschien dan we de anderstaligen ook hiermee trekken). Begin altijd met een hoofdletter.
 • De “shout out” heeft geen ‘titel’ zoals je dat wel ziet bij ‘Agenda’. Geef het een pakkende titel. Een shout out zegt mij niet direct iets. Wellicht veranderen in belangrijke mededelingen? Als er geen “shout out” is dan moet de titel worden verwijderd (niet zichtbaar zijn). Is dat zo ingesteld? Of moeten we dat handmatig doen?
 • Nu kun je niet doorklikken op de “shout out” regels. Is dat omdat er weinig tekst is? Een shout out bericht en hiermee belangrijke mededelingen kunnen iets langer zijn. Dus je moet door kunnen klikken (lees meer) indien van toepassing.
 • De opmaak van de shout out lijkt te veel op de ‘Agenda’. Kan dat niet iets aangepast worden zodat het wat diverse lijkt? Andere kleurtje? Nu komt het eentonig overkomen.
 • Sommige foto’s zijn van slechte kwaliteit. Kunnen jullie dat verbeteren (foto kwaliteit?). We gaan tijdens de event nieuwe foto’s laten maken. Die gaan we dan nog met jullie delen. Missen jullie bepaalde plaatjes? Graag jullie input dan houden we daar rekening mee.
 • Tussen “over Testnet” en “brochure” zie ik een witte lege regel. Wat moet daar komen?
 • Het “opzeggen” knop is heel erg prominent aanwezig. Kan dit niet elders geplaats worden? Ergens bij over testnet…? Lekker verstopt.
 • Waarom is er geen footer met een aantal standaard zaken:
  • Direct naar (sitemap).
  • Over ons.
  • Lid worden.
  • Volg ons --> Koppeling naar sociale media (Linkedin / Twitter / Facebook / Instagram)?
  • Inschrijven voor de “nieuwsflits”?
  • Adresgegevens en andere standaard zaken? Kijk wat gebruikelijk is.
 • Brochure --> opent niet en is verouderd. Ik zou dat weghalen!
 • Een speciale button met algemene voorwaarden is niet nodig. Doe dat bij de pagina “over Testnet”. Of neem het op in de footer.
 • Ik mis nog een apart pagina voor de diverse werkgroepen (ook bij het hamburgermenu)
 • De flow om lid te worden wordt wat mij betreft behoorlijk opgedrongen. Het staat meteen rechts bovenin én het is de eerste optie als je het hamburgermenu openklapt. Ik zou beginnen met laten zien wie je bent en wat je doet, daarna komt er (als het goed is) vanzelf een behoefte om daar lid van te worden.
 • De volgorde van de widgets / informatiebrokken op de voorpagina zou hetzelfde moeten zijn als de volgorde van de menu-items achter het hamburgermenu. En volgens mij zijn de evenementen, nieuwsmagazine en de werkgroepen op dit moment de highlights van TestNet, dus laat dat dan ook terugkomen in het menu:
  • Home
  • Evenementen
  • Nieuwsmagazine <-- zonder hoofdletter M?
  • Werkgroepen
  • Bibliotheek
  • Sponsors
  • Over ons <-- toevoegen? Staat nu een beetje ‘verloren’ onderaan de hoofdpagina
  • Lid worden
 • Het zou mooi zijn als alle pagina’s op de website met elkaar zouden integreren: tijdens het evenement worden er presentaties gegeven, voor de PowerPoint kun je doorklikken naar de juiste locatie in de bibliotheek, voor de YouTube video kun je ook doorklikken. Als een werkgroep iets oplevert, kun je ook meteen doorklikken naar de bibliotheek. Dus kijk waar je zaken iets beter kunt integreren.
 • Op mobiel lijnen de buttons voor ‘brochure’ en ‘algemene voorwaarden’ niet hetzelfde uit. Getest met een Samsung toestel (Android). Kunnen jullie daar ook naar kijken ajb.
- Nieuwe logo is nu groter in de topheader.
- Foto en teksten aanpassen kunnen we eenvoudig doen, leveren jullie nieuwe, meer aansprekende foto aan voor de voorpagina?
- Shout out heeft geen titel. We kunnen eventueel een uitroepteken standaard toevoegen of een tekst. Wat moet dat precies worden? Voordeel van vrij invulbaar houden is dat jullie zelf kunnen bepalen hoe je duidelijk maakt dat het belangrijk is.
- Je kunt links opnemen in de shout-out naar meer informatie.
- Opmaak van shoutout > wellicht Michiel voorstel vragen
- op witte regel komen de actieve werkgroepen te staan
- opzeggen knop weggehaald, vervangen voor uitgebreidere footer
- werkgroepen pagina is toegevoegd
- menu structuur aangepast
- koppeling mogelijkheid toegevoegd aan bibliotheek > indien Werkgroep > werkgroep optioneel selecteren. Indien evenement / zomer workshop / Thema-avond > evenement optioneel koppelen.
- mobiele uitlijning brochure / algemene voorwaarden button komt te vervallen ivm nieuwe footer.
 • Ledenadministratie
Hatim ChahimLid worden
 • Het formulier aan de linkerkant is niet in verhouding met de tekst aan de rechterkant. Graag meer in verhouding laten uitzien door bijvoorbeeld het formulier aan te passen of rechts en foto toe te voegen. Nu zie je een te grote lege ruimte. Of tekst toevoegen met argumenten waarom ze lid moeten worden (zie brochure).
 • We vragen veel gegevens van de leden. Moeten we niet aangeven dat de informatie niet wordt gedeeld met derden (AVG). Check hoe andere sites dat hebben en kopieer dat.
 • Tekst onder “lid worden” (TestNet is een netwerkorganisatie…”) is te veel. Daar zou ik het houden op 1 sappige slogan. De uitgebreidere tekst kan eronder. Geldt overigens voor alle subtitels. Hou het kort.
 • Als je lid bent geworden krijg je de volgende tekst “Bedankt djd%%$#&%, We gaan je lidmaatschapsverzoek verwerken. Zodra je lid bent ontvang je van ons de inloggegevens voor de site. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via info@testnet.org”. Ik zou dat wat netter opbouwen door ze bijvoorbeeld te bedanken dat ze lid willen worden en dan ook netjes afsluiten. Het afsluiten ontbreekt.
Zouden jullie een voorstel kunnen doen voor definitieve teksten (zoals melding na aanmelden nieuw lid)?
 • Evenementen
Hatim ChahimEvenementen
 • Kan het jaartal er niet bij? Ik zie nu alleen 20/04. Ik zou graag willen zien 20/04/22.
 • Wij plaatsen altijd foto’s en presentatie van een event op een pagina. Hoe ziet dat eruit in de nieuwe website? Afspraak was om de laatste vijf jaar (feitelijk maar 3 jaar ivm Corona) van evenement over te zetten naar de nieuwe website. Kunnen jullie dat doen dan zien we hoe dat eruitziet.
 • Bevinding: bij de agenda staat vandaag (22 april) een evenement dat al is geweest (20 april). Dit zou bij voorkeur automatisch verwijderd moeten worden.
Op voorpagina en evenementenpagina is een extra check toegevoegd: evenement moet later dan vandaag plaatsvinden.
 • NieuwsMagazine
Hatim ChahimNieuewsmagazine
 • Sommige nieuwsmagazine hebben geen foto. (Bijvoorbeeld: SASE IS SLEUTEL TOT EFFECTIEVE BEVEILIGINGSSTRATEGIE). Is dat een foutje bij het importeren? Hoe kunnen we dit oplossen?
 • Is het nodig we het gehele archief importeren? Misschien enkel de laatste vijf jaar?
 • Naar wie gaan de reacties op de nieuwsberichten heen? Hoe ziet dat eruit?
- Bijna alle media is nu ook van nieuws.testnet.org opgehaald (meeste plaatjes werken), behalve de plaatjes waar een ander formaat voor is gekozen. Dat zou eventueel via FTP actie opgelost kunnen worden. Overigens is op nieuws.testnet.org voor geen van de artikelen een 'Uitgelichte afbeelding' ingesteld: dat is standaard functionaliteit van WordPress en daarmee kunnen we de uitgelichte afbeelding ook op de overzichtspagina's tonen. Wellicht goed om dat ook met het redactieteam te bespreken.
- We hebben nu het hele archief geimporteerd, is voor SEO ook goed.
- de redacteuren kunnen reacties op nieuwsberichten goedkeuren / toelaten. Het is denk ik handig om updates daarover (er is een nieuwe reactie toegevoegd die beoordeeld moet worden) naar een gezamenlijk mailadres te sturen (is die er voor het redactieteam?).
 • Anders
Hatim ChahimBibliotheek
 • Ik zie nog weinig content om dit goed te kunnen beoordelen. Graag de huidige content toevoegen ajb.
 • Achter ‘Bibliotheek’ zit nu het evenementenarchief. Ik neem aan dat dit nog verandert, maar mag ik voorstellen om de bibliotheek zoekbaar te maken. Dus dat je op zowel titel, auteur als tekstinhoud kan zoeken. Komt er een zoekfunctie?
 • Let op de bibliotheek is meer dan enkel een archief van evenementen. Gelieve de volgende structuur aan te houden (indien relevant):
  • Publicaties:
   • TestNet publicaties.
   • Externe publicaties.
De Bibliotheek pagina is toegevoegd en ingericht + Beheer via evenementen beheer. Alle oude bestanden zijn in ieder geval op de server overgezet (van oude site), maar de verwijzingen nog niet allemaal. Daar gaan we mee aan de slag.

Evenementenarchief is weggehaald bij Bibliotheek en wordt naar verwezen bij Agenda.

In de filtering in Bibliotheek kan gefilterd worden op Evenement, Thema-avond, Zomer Workshop, TestNet publicatie en Externe publicatie.
 • Anders
Hatim ChahimWerkgroeepen
 • Rol: werkgroepmanager. Ik zou de ‘werkgroep slug’ geen keuze maken, gewoon altijd de naam van de werkgroep in kleine letters en met koppeltekens ertussen.
 • Rol: werkgroepmanager. Eigenlijk een feature request: het zou mooi zijn als de trekker van de werkgroep zelf de teksten kan aanpassen. Het zou ook erg mooi zijn als er leden aan de werkgroep kunnen worden gekoppeld.
Zoals besproken in overleg: op dit moment alleen werkgroep beheerder mag aanpassingen doen in teksten.
 • Anders
Hatim ChahimOnze leden

Onze leden

 • Ik heb mijn twijfels over “onze leden”. Dit gaat extra werk opleveren en we zien dat het aantal leden verminderd (of oud is). Kortom geen uitnodiging om lid te worden. Ik denk dat we die moeten weglaten.
 • Misschien kun je de “belangrijkste leden en vrijwilligers” in de spotlight zetten. Denk aan oud-voorzitters (ereleden) en huidige vrijwilligers.
Onze leden pagina is zoals besproken weggehaald.
Tweede punt moet wat beter uitgewerkt worden. We hebben nu als optie bij gebruikers om rollen aan te klikken. Die bevat nu twee rollen: Lid, Bestuurslid. Daar kunnen nog andere rollen aan toegevoegd worden, zoals oud-voorzitter (of Erelid) en Vrijwilliger, zodat we die ook op bepaalde plekken op de site gefilterd kunnen inladen. Is dat een idee?
 • Anders
Hatim ChahimAntwoord op de openstaande vragen

Je vragen:

 • Vraag 1: Moet ledenadministratie ook gegevens kunnen aanpassen? Of is dat iets dat het lid zelf moet kunnen op de profielpagina? (is nu nog niet ingesteld)?
 • Antwoord vraag 1: Zowel de ledenadministratie als het lid zelf moet de gegevens kunnen aanpassen. Belangrijkste is dus dat ledenadministratie op de website in sync is met die van ASolution. Als die door leden te wijzigen is moet dat weer terugsyncen naar ASo. En vice versa. Een lid verandert soms zijn e-mailadres (ander werkgever), maar ontvangt daarna geen nieuwsbrief omdat die zaken niet gesynchroniseerd zijn.

 

 • Vraag 2: Wij denken dat de aanmeldbutton wellicht meer bovenaan de pagina moet staan, bijvoorbeeld in het grijze vak direct. Hij lijkt nu wat verstopt. Wat denken jullie?
 • Antwoord op vraag 2: prima suggesties.

 

 • Vraag 3: Mag iedereen zich aanmelden voor elke werkgroep?
 • Antwoord vraag 3: Dat lijkt me geen probleem, maar ik zou wel proberen dat men zich voor maximaal 2 of 3 werkgroepen mag aanmelden (indien mogelijk). Anders krijg je dat mensen vooral overal gaan luisteren en niet gaan meewerken. Belangrijkste is dus dat ledenadministratie op de website in sync is met diegene die ons administratie doet.

 

 • Vraag 4: Moet iemand akkoord geven op deelname aan werkgroep? En zo ja, doet de werkgroep manager dat?
 • Antwoord vraag 4: Ik denk het wel. Het is voor de werkgroepmanager meteen de kans om even persoonlijk contact op te nemen.

 

 • Vraag 5: Welke gegevens zijn nodig voor het aanmelden voor een werkgroep? Moet het lid iets invullen of uploaden?
 • Antwoord vraag 5: Een vrije tekst is altijd handig voor initiële vragen of opmerkingen. En contactgegevens om echt te kunnen aansluiten.
Vraag 1: nu toegevoegd dat zowel het ingelogde lid als ledenadministratie beheerder gegevens kan aanpassen. Als het lid gegevens aanpast, kunnen wij een automatische mail naar ASolutions sturen. Wat moet er in die mail?

Vraag 2: Nu niet gedaan vanwege consistentie design

Vraag 3: nu mogelijk gemaakt dat mensen zich kunnen aanmelden voor werkgroepen. Moet volgens mij nog wat beter samen doorgesproken worden wat er nog meer aan vasthangt.

Vraag 4: zoals besproken nu weggelaten.

Vraag 5: Nu opmerkingen tekstveld geplaatst bij aanmelden werkgroep: moet daar nog een duidelijkere toelichting bij? Moeten ze iets beschrijven?
 • Ledenadministratie
Paul BuitemanBedrijfnaam ontbreekt

Bij 'lid worden' ontbreekt de mogelijkheid om een bedrijfsnaam in te vullen als je kiest voor 'Factuur naar ander adres'.

Bedrijfsnaam is toegevoegd als niet verplicht veld bij Factuur naar ander adres.
 • Ledenadministratie
Paul BuitemanIBAN controle

Bij 'Lid worden' is er volgens mij geen volledige controle of het IBAN klopt. We hebben meestal NL maar soms ook BE IBAN.

De controle is nu een masker aa99aaaa9999999999. Moet dit anders?
 • Anders
HannieLinks naar externe websites op nieuwe tab openen

Op de werkgroepen pagina staat een link naar nu.nl Als je daar op klikt dan navigeer je weg van de website. https://www.testnet.org/werkgroepen/

 • Anders
<script> alert('Oude werkgroep') </script> zichtbaarVraag over cleanen van scripting

Bij werkgroepen, scripting toegevoegd.

Ik heb nog geen alert in de browser gezien

Scripts werken niet, zit nu geen extra filter op (omdat in sommige teksten karakters als ( ) en < > wel moeten mogen.
 • Ledenadministratie
Paul BuitemanActivatie link versturen gaat fout met het e-mailadres: info+test01@testnet.org

In het activatiescherm is het plus teken vervangen door een spatie en krijg je bij het klikken op activatie link versturen een foutmelding dat het e-mailadres ongeldig is.

DIt is nu opgelost.
 • Ledenadministratie
Paul BuitemanEisen wachtwoord vermelden

Ik denk dat het handig is om bij 'Account activeren' de eisen waaraan het wachtwoord moet voldoen te vermelden. Dan voorkom je onnodige fouten/irritatie 🙂

Uitleg vereisten wachtwoord toegevoegd.
 • Ledenadministratie
HannieEmail template nieuw lid is kaal

Als je als nieuw lid een bevestigingsemail krijgt is deze nogal kaal.

Zouden jullie een voorstel kunnen aanleveren voor de tekst voor de mailbevestiging na inschrijven nieuw lid?
 • Ledenadministratie
HannieEmail adres bevat + teken maar wordt gecleaned waardoor deze ongeldig wordt en lid niet geactiveerd

Om te testen heb ik even mijn eigen email account gebuikt bij het aanmelden van een nieuw lid met de naam Willy Wortel.  De + wordt gecleaned waardoor het adres nu ongeldig wordt.  Gelieve dat niet verder op mijn account uit te proberen! Het emailadres staat ook in de URL hier onder. Op de pagina staat echter email.hannie w@gmail.com.

https://www.testnet.org/beheer/ledenadministratie/activeren/lid-activeren/?lid_id=354&lid_voornaam=Willy+testaccount&lid_achternaam=+Wortel&lid_email=email.hannie+w%40gmail.com

Dit is opgelost.
 • Evenementen
inefeedback

werkt fijn en ziet er mooi uit.

zie attachment. heb alleen even kort naar de evenementen kunnen kijken (jammer dat er maar zo kort testtijd was; mijn weekend was al redelijk volgepland).

Ik ga er vanuit dat er nog een oplossing komt voor het feit dat ik als evenementenorganisatie ook wachtwoorden van leden moet kunnen resetten en ledenlijsten/royementslijsten moet kunnen raadplegen...

Dank voor het compliment.

Vanuit attachment:
- eerdere evenementen kunnen nu ook bekeken worden.
- op een aantal plekken limieten toegevoegd op tekstvelden, waarbij focus op velden die door leden / gebruikers worden ingevuld.
- dieetkeuze is weggehaald, kan opmerkingen veld voor gebruikt worden indien nodig.
- bio is ook weggehaald, er worden geen ledenlijsten meer gepubliceerd
- tab registraties is opgeschoond.
- wachtwoorden leden resetten kan het lid zelf via de inlogpagina > Wachtwoord vergeten.
 • Evenementen
inefotos

ik ben er niet achter hoe er fotos toegevoegd kunnen worden aan de bibliotheek, dus na een avond/evenement nog opnames, presentaties of fotos toevoegen en of er dan een fotoboek aangemaakt wordt e.d.

Dit is nu toegevoegd onder Evenementen Beheer
 • Ledenadministratie
Paul BuitemanE-mail die naar leden/deelnemers gaan mooi opmaken

Het lijkt mij mooier om alle e-mails die de website verzend te voorzien van handtekening en als het kan ook nog met logo.

 

 • Anders
HannieOpzeggen achter de login?

Ben het eens met een eerdere opmerking, een veel te prominente knop.

De opzegknop is zo voor iedereen te gebruiken. Zelf zou ik de knop alleen zichtbaar maken voor ingelogde gebruikers, ergens in het account menu.

 • Evenementen
ineuitloggen

jammer, bij uitloggen eerst nog de vraag of ik wel zeker weet dat ik wil uitloggen. hoeft van mij niet.

zou er overigens bij aanmelden niet lid geen mogelijkheid komen om direct met ideal of iets anders te betalen?

Dit is standaard WordPress praktijk (uitlogscherm). Kan evenentueel aangepast worden, maar geen hoge prio.

iDeal is iets dat van Mollie account TestNet afhankelijk is en wordt wellicht in de toekomst toegevoegd.
 • Sponsors
Menno van den BergNa uitgelogd te zijn als sponsormanager verkeerde inlogurl

Ingelogd op url https://www.testnet.org/inloggen/

Na uitgelogd te zijn zelfde url opgestart en word wdoorgelinkt naar wordpress login:

https://www.testnet.org/wp-login.php

De pagina's van de sponsorbeheerder zijn alleen toegankelijk als je ingelogd bent.
 • Sponsors
Menno van den BergSponsormanager profiel is een apart profiel

Waarin wijkt dit af van de andere bestuursleden?

Waarom een apart persoonlijk profiel? Dit kan ook op een centrale pagina waar de bestuursleden met portefeuilles genoemd worden.

 

Dit was een testaccount, rol sponsormanager wordt straks aan personen toegekend.
 • Sponsors
Menno van den BergInloggen op sponsor beheer pagina wordt doorgelinkt naar een verkeerde url

Inloggen op sponsor beheer pagina "https://www.testnet.org/beheer/sponsors/" leidt tot de wordpress login pagina: "https://www.testnet.org/wp-login.php"

De pagina's van sponsor beheerder zijn alleen toegankelijk als je ingelogd bent.
 • Evenementen
Peter van Tulder (secretaris)Dieetwensen niet aanpasbaar

Onderdeel: Evenement Management

Ingelogd als: Evenement Manager

Situatie: Als lid krijg ik bij registratie standaard een keuzelijstje dieetwensen. Afgezien dat we daar tot op heden geen uitvraag naar deden (en ook geen proces hebben naar het congrescentrum om dit door te geven), wil ik graag de mogelijkheid om dit aan of uit te zetten, en om deze lijst aan te passen. Om meerdere redenen. Wellicht kan het congrescentrum aan een van de opties niet voldoen (dan moet deze eruit gehaald kunnen worden). En wellicht komen er nieuwe opties bij die we structureel willen toevoegen.

Prio: Indien dit niet uitgezet kan worden: middel, omdat de suggestie naar leden gewekt wordt dat we al deze dieetwensen kunnen faciliteren.

Dit is weggehaald.
 • Evenementen
KimberlyIn de BIO van Evenementen Profiel wordt er <br/> geplaatst

Dit was al zo toen ik voor de eerste keer inlogde.

 1. Ik heb de <br/> weggehaald en opgeslagen.
 2. Helaas toonde het nog steeds na opslaan. Er waren nog meer tekens "&lt;br /&gt;<br />" die heb ik toen in zijn geheel weggehaald (ook al toont alleen de <br/> na opslaan)
 3. Resultaat na opslaan: De <br /> was weg!

Ik vroeg me wel af hoe het komt dat dit tevoorschijn komt, dus

 1. ik heb nogmaals op de knop "profiel bewerken" geklikt, en alweer zag ik <br /> staan in het invoer veld!
 2. Als je de <br/> niet weghaalt komt er elke keer als je op "profiel bijwerken" klikt meer tekentjes te staan achter de eerste regel bij BIO
Opmerking Kimberly: ik heb het inmiddels door:
Er waren 2 regels in de bio toegevoegd en deze waren van elkaar gescheiden door en enter:
"Dit is om de rol van evenementmanager te testen.
En wijzigen van de bio lukt ook"

Als je deze 2 regels meteen achter elkaar zet gebeurt de "bug" niet:
"Dit is om de rol van evenementmanager te testen. En wijzigen van de bio lukt ook"

Desalnietemin is het een bug want je wilt natuurlijk in je bio wel eens een keer een ENTER kunnen gebruiken.
 • Evenementen
Kimberly SnoylTerug gaan na het uitvoeren van een actie is moeilijk

Ik merk over de gehele applicatie dat het moeilijk is om terug te gaan als je eenmaal op een actie/knop het geklikt. Een specifiek voorbeeld waar ik het het meest storend vond is nadat ik mijn eigen registratie op een workshop weer heb ingetrokken.

 1. Voeg gast toe aan zomerworkshop
 2. Ga naar gastenlijst
 3. klik op eigen naam
 4. kies "registratie intrekken"
 5. Verwacht resultaat: overzicht van de geregistreerden waarin je kunt zien dat jouw eigen registratie is ingetrokken.
 6. Actueel resultaat: Ik kom op een scherm terecht die me verteld dat de registratie is ingetrokken
 7. Mogelijke oplossing: Deze informatie zou beter in een zogenoemde "Snackbar" getoond kunnen worden, die vanzelf weer verdwijnt. Of in ieder geval een link terug naar de pagina met registraties tonen.
 • Evenementen
Kimberly SnoylSommige pagina's laden vrij langzaam, een loader/spinner is gewenst

Het overkwam me meerdere keren dat ik vaker op de knop drukte omdat ik niet door had dat de pagina al aan het laden was. Wellicht is enige vorm van feedback dat ie al bezig is wel fijn voor de gebruiker. Dan weet je ook waar je aan toe bent en dat je actie is opgepakt.

Vooral het openen van "registraties" duurt erg lang en het openen van "mijn evenementen" vanaf de profiel pagina

 • Evenementen
Kimberly SnoylLogische plaatsing van bepaalde functionaliteit

Tips:

 • Bij evenementen zou ik de knop "+gast" direct achter het gastenaantal plaatsen (registraties)
 • Ipv dropdown "nieuw" in het horizontale menu zou ik op de betreffende pagina's een knop plaatsen om een nieuwe te maken.  Dit geldt dus voor:
  • Nieuwe shoutout
  • Nieuw evenement
  • Nieuwe evenementlocatie

Pas toen ik alle andere items in het menu had getest kwam ik bij het laatste item en heb ik deze functionaliteit gevonden. Ik was er al de hele tijd naar op zoek.

+ gast kolom verschoven.
Boven iedere overzichtspagina button toegevoegd > Nieuw evenement, nieuwe locatie, nieuwe shoutout, nieuw bibliotheek item
 • Anders
Kimberly SnoylProfiel

Waarom tonen de links van het profiel (website en linkedin) niet op de profiel pagina overzicht en alleen in de bewerkmodus? Waar komen deze linkjes wel terug?

Invulvelden weggehaald, besloten om geen ledenoverzichten meer te tonen.
 • Ledenadministratie
Kimberly SnoylDatatables> column keuze > verschil onduidelijk

Het verschil tussen een geselecteerde kolom en een niet geselecteerde kolom is heel moeilijk te onderscheiden. Wellicht kunnen de geselecteerde kolommen een andere kleur hebben zodat het verschil duidelijk zichtbaar is. Leuke functionaliteit: custom aanbieden van welke kolommen je wilt zien. Het zou beter uit de verf komen als het ook bruikbaar was.

Dit is nu weggehaald, want werkte ook niet door in de Excel download zelf en was inderdaad visueel niet duidelijk.
 • NieuwsMagazine
Eric SpaargarenInvoegen nieuw artikel en/of column publiceren.

Voor het publiceren van nieuwe artikelen en/of columns wordt WordPress gebruikt. Maar is er ook al een test gedaan waarbij een nieuw artikel en/of column wordt toegevoegd (middels WordPress) aan het NieuwsMagazine en deze op de testsite wordt gepubliceerd?

 Feedback op Naam feedback gever Titel feedback FeedbackReactie