Thema avond Zuid

Agenda

Thema avond Zuid

Datumdinsdag 18 april 2023
Tijd18:00 - 21:00u
Locatie
Conferentie Centrum High Tech Campus Eindhoven
High Tech Campus 1(The Strip)
5656AE Eindhoven

Compliancy, wat betekent dat voor ons als quality engineers en software testers?

In de praktijk krijgen we als Quality engineers en software testers steeds vaker te maken met compliancy eisen en externe of interne partijen, die hierop toezien.
Zo zijn op dit gebied er binnen elke sector standaarden aanwezig, waar organisaties  aan moeten voldoen.
Denk aan ISAE3402 en COS 3000 voor financiële organisaties en GAMP 5 voor bedrijven in de farmaceutische en voedingsmiddelen sector of SOx voor bedrijven direct of indirect genoteerd op de Amerikaanse beurs.

Als een organisatie moet voldoen aan deze standaarden, dan betekent dat ook dat er een aantoonbare interne beheersing aanwezig moet zijn (zowel aan de business kant (die gebruikmaken van IT) als aan de IT kant, die IT ontwikkelen, inkopen en ook beheren).

Op deze thema avond zullen een op een interactieve manier een aantal good practices vanuit de praktijk worden gepresenteerd door een IT Risk officer (Redouan) en een QA/test consultant (Edwin).

Over de sprekers:

Redouan Aolad-Si Mhammad is een ervaren IT Risk Controller met ervaring bij de zogenaamde big four accountancy bedrijven en is ook gedetacheerd geweest bij meerdere organisatie in de financiële sector zoals de DNB.

Edwin van Loon heeft als QA en test consultant ervaring opgedaan met meerdere compliancy standaarden in meerdere sectoren.