Thema avond – Toepassen van curriculum software testen

Agenda

Thema avond - Toepassen van curriculum software testen

Datumwoensdag 8 februari 2023
Tijd18:00 - 21:00u
Locatie
Green Village, Blokhoeve 7 te Nieuwegein
Blokhoeve 7
3438LC Nieuwegein

Toepassen van curriculum software testen bij HBO-ICT opleidingen en organisaties

In 2012 heeft een werkgroep vanuit TestNet het initiatief genomen om een visie en een onderwijsprogramma te ontwikkelen voor het opnemen van software testen bij ICT-opleidingen in het HBO.

 

De werkgroep heeft diverse informatieproducten opgeleverd. Denk bijvoorbeeld aan een set van beroepstaken software testen voor de Domeinbeschrijving Bachelor of ICT van HBO-i:

https://www.hbo-i.nl/publicaties-domeinbeschrijving/

 

Daarnaast heeft de werkgroep een minor software testen opgezet die in het collegejaar 2022/2023 voor de vijfde keer door Avans Hogeschool wordt verzorgd.

 

Dankzij de Domeinbeschrijving Bachelor of ICT van HBO-i hebben diverse hogescholen het vak testen opgenomen in de curricula van de ICT-opleidingen.

Niet alleen de hogescholen maar ook bedrijven en organisaties maken dankbaar gebruik van het curriculum.

Om jullie mee te nemen in de laatste stand van zaken presenteren twee docenten van Avans Hogeschool en Hogeschool Rotterdam de huidige stand van zaken, de ervaringen en toekomstige initiatieven.

Daarnaast zal de Belastingdienst ons meenemen in de opzet van hun opleidingstraject. De Belastingdienst is bezig met een transitie naar DevOps werken. Zowel tijdens als na de transitie, worden alle (nieuwe) medewerkers op basis van het HBO curriculum opgeleid, om zo zich als volwaardig T-shape medewerker in de DevOps wereld te kunnen specialiseren als test (automation) engineer.