Testnet Zuid: Testen in Produktie

Agenda

Testnet Zuid: Testen in Produktie

Datumdinsdag 18 oktober 2022
Tijd18:00 - 21:00u
Locatie
Conferentie Centrum High Tech Campus Eindhoven
High Tech Campus 1(The Strip)
5656AE Eindhoven

Deze avond is verplaatst naar 18 oktober ivm beschikbaarheid van de sprekers en de lokatie.

Testen in productie: a GO or a NO-GO area?

Van oudsher is de belangrijkste meerwaarde van testen het vroegtijdige detecteren van fouten en/of het aantonen van kwaliteit (voordat software oplossingen in productie genomen worden).

Shift-left is inmiddels ingeburgerd en hierbij worden testen uitgevoerd door alle teamleden. Hoe staan we als testers tegenover Shift-Right, waarbij testen (gecontroleerd/beheerst) in een productie omgeving worden uitgevoerd?

In deze TestNet Zuid thema avond zal Joey Hendricks een praktijk casus presenteren, waarbij Testen in productie op een risico beheerste wijze worden uitgevoerd.

Na deze sessie zal een interactieve dialoog met de deelnemers plaatsvinden over deze in onze ogen misschien wel ‘onorthodoxe’ manier van testen.

Over Joey:

Gevoed door een duizelingwekkende hoeveelheid cafeïne en dumplings, heeft Joey de afgelopen vier jaar een nobele zoektocht doorlopen om softwaretoepassingen en onze online klant beleving te beschermen tegen vervelende performance problemen.

Joey is steeds opzoek naar nieuwe en opwindende manieren om vervelende performance bottlenecks te bestrijden en onze digitale klant ervaring te verbeteren. Eén van deze oplossingen is het uitvoeren van performance testen in productie.