Testnet Noord: DevOps binnen complexe SAP omgevingen

Agenda

Testnet Noord: DevOps binnen complexe SAP omgevingen

Datumdonderdag 26 januari 2023
Tijd18:00 - 21:00u
Locatie
Van der Valk Groningen-Hoogkerk
Borchsingel 53
9766PP Eelderwolde

DevOps werken binnen SAP omgevingen onmogelijk? Zeker niet!

SAP omgevingen zijn niet de makkelijkste omgevingen om conform DevOps in te werken. Hoe komt het dat veel organisaties er maar niet in slagen om testautomatisering binnen SAP landschappen blijvend in te richten? Hoe komt het dat CI/CD maar weinig wordt toegepast in SAP omgevingen?
Testautomatisering en CI/CD zijn op zichzelf al 2 van de vraagstukken binnen complexe SAP landschappen die lastig te beantwoorden zijn. Indien ook outsourcing/nearshoring en SAP migraties en MS Azure in de mix wordt meegenomen is vaak de chaos compleet.
Toch blijkt DevOps werken in SAP omgevingen in de praktijk goed mogelijk te zijn als de regie en orchestratie hierover juist gevoerd wordt en de vraagstukken m.b.t. testautomatisering en CI/CD op een goede manier worden opgelost.

Menno van den Berg en Robert Werkhoven hebben DevOps werken succesvol in de praktijk gebracht in meerdere omgevingen. Zij delen deze thema avond hoe je erin kunt slagen om DevOps werken vanuit het testen te initiëren en de testautomatisering te koppelen aan MS Azure om CI/CD mogelijk te maken. Ook bespreken zij wat de key factoren zijn om testautomatisering blijvend en schaalbaar op te zetten op een manier die kostenbesparend is gedurende het automatiseringsproces en tegelijkertijd een hoge Return on Investment heeft.

Menno en Robert vervullen meerdere taken binnen vereniging Testnet. Beiden zijn gespecialiseerd in functionele testautomatisering, performance testen, security testen én hebben een track record als (senior) test manager.

Programma
18:00 Ontvangst en diner
19:00 Aanvang presentatie
19:45 Koffiepauze
20:00 Voortzetting presentatie
21:00 Borrel