Thema avond Midden (april): EuroSTAR presentaties

Agenda

Thema avond Midden (april): EuroSTAR presentaties

Datumdinsdag 23 april 2024
Tijd18:00 - 21:00u
Locatie
Van der Valk Utrecht
Winthontlaan 4
3526KV Utrecht

Thema-avond: EuroSTAR 2024

Van 11 tot en met 14 juni wordt in Stockholm EuroSTAR georganiseerd en op deze thema-avond ontvangen we twee van onze leden die op deze conferentie op het programma staan:

18:00 uur - Diner

19:00 uur - Eveline Moolenaars: De fun-factor van quality coaching

Herken je dit: jij ziet allerlei kansen op testgebied en je teamleden of andere stakeholders zijn eigenlijk gewoon niet geïnteresseerd?
Als quality coach maken we dit regelmatig mee. Wat kun je daarmee? Nou, best veel. Emna Ayadi, mijn Franse collega, en ik hebben hier heel wat ervaringen over uitgewisseld. Gemene deler? Serious fun! Op Eurostar gaan we daar dit jaar mee aan de slag in onze workshop: ‘Make Quality Coaching Fun and Engage Your Stakeholders’. Het verhaal daarachter zal ik jullie in deze presentatie vertellen: van challenges naar serious fun en tenslotte awareness, mét praktijkverhalen en tips.
Tot dan.

20:00 uur - Ard Kramer: Leiderschap in Testen

Het lijkt zo eenvoudig, maar het is zo moeilijk te bereiken: de optimale omstandigheden om te kunnen testen. Want als je wilt dat testen effectief worden uitgevoerd, moeten testers ruimte om zich heen hebben en in hun hoofd. Het is immers geen vaardigheid waarbij je blindelings een script volgt en kijkt of het resultaat overeenkomt met je verwachtingen. Het is een mindset waarin je een applicatie moet leren kennen en uitdagen. Het leren kennen ervan vereist meerdere perspectieven: alles van de beoogde waarde tot de technische oplossingen om dat te bereiken. Bovendien is het allemaal mensen werk, en mensen zijn feilbaar. We hebben allemaal vooroordelen en cognitieve fouten die we maken, wat de oorzaak kan zijn van onverwacht gedrag in een applicatie. Als testers zoeken we deze denkfouten op, vanaf het begin in de softwareontwikkeling tot de fouten die zich in productie kunnen manifesteren omdat onze eindgebruikers ook uitstekende testers blijken te zijn. Om deze hele cyclus succesvol te doorlopen, hebben testers mentale ruimte nodig om creativiteit toe te passen, fouten te maken, onderzoek te doen en experimenten uit te voeren op software, in samenwerking met collega's. Dit vereist een omgeving die dergelijke activiteiten faciliteert.

Veel zaken die je als tester op orde moet hebben of krijgen en dat vraagt leiderschap!

En leiderschap is precies het topic dat ik met jullie wil bespreken op deze bijeenkomst van TestNet. De interactieve presentatie is gebaseerd op een ééndaagse workshop die ik samen met Laveena Ramchandani dit jaar op EuroSTAR ga even. Deze sessie zal een tipje van de sluier zijn, waarbij je hopelijk genoeg inspiratie krijgt om jouw leiderschap te ontwikkelen (of misschien zelfs voor naar Stockholm reist)!

Event afbeeldingen