NieuwsMagazine

Even voorstellen: nieuw redactielid Frits van Iddekinge

Auteur: Frits van Iddekinge ● frits1997@hotmail.com

Redactie: Rachid Ben Allal en Paul Beving

Sinds een aantal weken versterk ik het redactieteam van TestNet. Ik ben 26 jaar, woonachtig in de randstad en werk ruim drie jaar als testconsultant bij Capgemini. Na de middelbare school ben ik psychologie gaan studeren aan de Universiteit Twente in Enschede. Naast psychologie ben ik daar ook in aanraking gekomen met IT, doordat programmeren in Python een onderdeel was van het studieprogramma. Ook heb ik een minor gevolgd aan de Universiteit Utrecht, waarbij ik meerdere vakken van informatiekunde gevolgd heb.

Na mijn bachelor heb ik een master Toegepaste Cognitieve Psychologie gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Tijdens deze master heb ik voor het schrijven van mijn scriptie stage gelopen bij de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Daar ik heb onderzoek gedaan naar de invloed van Alzheimer op de rijvaardigheid. Voor het onderzoek werden deelnemers met Alzheimer gedurende langere tijd gevolgd, waarbij er op een aantal vaste momenten verschillende cognitieve testen werden afgenomen. Het doel van het onderzoek was het ontwikkelen van een testbatterij om vast te kunnen stellen of mensen met beginnende Alzheimer nog veilig kunnen rijden. Hier heb ik aan kunnen bijdragen door het afnemen van testen bij deelnemers en het analyseren van de resultaten. Naast deze stage heb ik tijdens mijn master nog een tweede stage gedaan. Dit was als UX-researcher bij ABN AMRO. Tijdens deze stage heb ik onderzoek gedaan naar de gebruiksvriendelijkheid van verschillende bestaande en nieuwe digitale producten van de bank. Daarvoor heb ik ook meerdere usability testen uitgevoerd, waar interessante resultaten uit kwamen.

Na mijn stage bij ABN AMRO had ik mijn master afgerond. Totdat ik een baan gevonden had ben ik fulltime gaan werken als hiker, wat ik eerder ook al als bijbaan deed. Voor dat werk bracht ik leaseauto’s rond door heel Nederland, van de leasemaatschappij naar de klant en andersom. Ondanks dat ik dit erg leuk vond om te doen was ik wel op zoek naar een ‘serieuze’ baan die aansloot bij mijn studie.

Tijdens mijn studie was ik al in aanraking gekomen met IT, maar ik was niet op zoek naar een baan in die richting. Hoe ik daar uiteindelijk terecht gekomen ben? Dit kwam door een toevallige ontmoeting op een personeelsdiner van mijn partner. Ik raakte in gesprek en vertelde dat ik recent afgestudeerd was en nog op zoek was naar een baan. Zij werkte bij Capgemini en zei dat ze mijn CV wel door kon sturen naar de recruitment afdeling. Zo gezegd, zo gedaan, en een aantal dagen later werd ik gebeld door een recruiter of ik geïnteresseerd was in een functie als testconsultant. Na het lezen van de vacature en het opzoeken van informatie op internet concludeerde ik dat dit wel een leuke baan voor mij kon zijn. Uiteindelijk ben ik aangenomen en in februari 2020 begonnen bij Capgemini. Aangezien in geen achtergrond in IT had heb ik de eerste anderhalve maand fulltime trainingen gevolgd. Daarna, klaar voor een opdracht, begon Corona. Daardoor heeft het helaas een aantal maanden geduurd voordat ik een inzet heb kunnen vinden. Inmiddels zit ik, via Capgemini, al ongeveer twee en een half jaar als functioneel tester op een opdracht bij het Openbaar Ministerie, waar ik het erg naar mijn zin heb.

Via Kimberly Snoyl hoorde ik dat TestNet op zoek was naar een nieuw lid voor de redactie, wat mij leuk leek om te doen. Ik heb een kritische blik en oog voor detail en hoop daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan de kwaliteit van de artikelen op het magazine van TestNet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *