Evenementen

VOL! Themaavond op locatie: InTraffic VOL!

dinsdag 2 april 2019 / 18:00-21:30

Locatie

Spoorwegmuseum Utrecht
Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht

Omschrijving:

 Deze avond zijn we namens het bedrijf InTraffic te gast bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. InTraffic werkt met ruim 180 professionals aan complexe mobiliteitsoplossingen binnen de ketens van verkeersleiding, inframonitoring en reisinformatie. De projecten samen met opdrachtgevers hebben betrekking op duurzame, innovatieve verkeer- en vervoersystemen en verbeteren de mobiliteit.

Het thema is:
Testen binnen mobiliteit

Inhoud presentaties:

Achter de schermen van een treinreis
Als treinreiziger wil je van het ene naar het andere station reizen zonder problemen. Je wilt genieten van de reis en niet bezig zijn met vertragingen of storingen op het spoor en hoe je die moet omzeilen.
Een heel complex aan ICT-systemen zorgt ervoor dat alle treinen veilig en op tijd rijden. Wat komt erbij kijken om te zorgen dat de ICT op het spoor probleemloos werkt? Dat gaat niet vanzelf. Het Test Competence Center (TCC) van ProRail levert een belangrijke bijdrage aan het probleemloos functioneren van de spoorse ICT.
We laten het complexe landschap van de ProRail systeemketens zien en welke testaanpak TCC gebruikt wordt om samen met onze ICT-partners te zorgen voor het zo probleemloos mogelijk functioneren van de systemen. We nemen jullie mee in onze uitdagingen aan de hand van een aantal concrete projecten.

 

Risico gebaseerd testen in de praktijk: Een lichtgewicht en effectieve aanpak.
InTraffic is actief in het domein van verkeer en vervoer en levert softwareoplossingen voor klanten als ProRail en NS, maar ook vervoerders als GVB, HTM en Keolis. Geautomatiseerde systemen van onze opdrachtgevers kenmerken zich door hoge complexiteit en bedrijfskritische toepassing. Fouten kunnen dan ook direct een gevolg hebben voor bijvoorbeeld de reizigers, in de vorm van vertraging of uitval van vervoer.

InTraffic hanteert een testaanpak waarbij risico gebaseerd rapporteren en bijsturen een belangrijk onderdeel zijn van het testproces. Nauwkeurige, volledige en tijdig aangeleverde informatie vormt de basis voor het bijsturen. Ingrediënten als productrisico’s, kwaliteitskenmerken, testdekking, testresultaten en bevindingen spelen hier een belangrijke rol. In onze presentatie laten we zien hoe we dit in praktijk brengen voor de applicatie Procesleiding van ProRail, een applicatie die nu wordt gemigreerd van OpenVMS naar het Linux-platform.

Biografieën

Bob Harnisch heeft sinds 1981 ICT-ervaring als afdelingsmanager, testmanager, projectmanager, kwaliteitsmanager, software-architect en programmeur in verschillende sectoren van de industrie en de overheid, zoals ruimtevaart, luchtvaart, defensie, procesindustrie en logistiek. Hij werkt sinds 2004 bij ProRail en is een van de senior testmanagers van het Test Competence Center.

Hatim Chahim is een ervaren programma (test) manager en projectmanager/ senior adviseur testtooling met meer dan veertien jaar ervaring in de ICT-industrie en werkt momenteel bij ProRail. Hij heeft gewerkt bij de grootste ICT-bedrijven zoals Capgemini en Accenture. Hatim heeft bijgedragen aan het verbeteren van de testaanpak binnen de spoorwegsector, waardoor het zowel toegankelijker als functioneler is geworden.

Jaap Kuilman is een ervaren testconsultant en heeft verschillende functies en rollen bekleed in softwareontwikkeling en testen van systemen in het OV-domein. Als testconsultant is hij betrokken bij verschillende projecten bij InTraffic. Voor het Procesleiding (PRL) project dat voor ProRail wordt uitgevoerd, heeft Jaap de teststrategie en testaanpak bedacht en geïmplementeerd en testers begeleid bij hun werkzaamheden.

Rachid Kherrazi is een ervaren testmanager en heeft bedrijven in diverse sectoren, zoals technische automatisering, zorgsector en hightechindustrie, geholpen met het uitvoeren van testprojecten en het verbeteren van testprocessen. Sinds een halfjaar is Rachid betrokken bij het Procesleiding (PRL) project en is hij verantwoordelijk voor testen van PRL binnen InTraffic.

Programma:

17.45 uur Inloop
18.00 – 19.00 Buffet
19.00 – 19.45 Achter de schermen van een treinreis, door Hatim Chahim en Bob Harnisch
19.45 – 20.15 Rondleiding spoorwegmuseum
20.15 – 21.00 Risico gebaseerd testen in praktijk, door Jaap Kuiman en Rachid Kherazzi
21.00 – 21.30 Borrel


 

De thema-avonden en evenementen zijn binnen TestNet een zeer bekend en gewaardeerd verschijnsel en de huidige ledengroei heeft zijn weerslag op de bezoekersaantallen. Zo zien we een gemiddeld aantal bezoekers van boven de honderd voor een thema-avond met uitschieters richting de tweehonderd! Elke maand is er een thema-avond.

Aanmelden is mogelijk vanaf ongeveer twee weken tevoren. Aanmelden gaat via de detailpagina van de betreffende thema-avond of het evenement.

De toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 50 euro voor een evenement en 35 euro voor een thema-avond. Dit gaat door middel van een eenmalige machtiging. Ter plekke lid worden kan ook: 85 euro per jaar of 42,50 vanaf 1 juli.

Thema-avond of evenement gemist? Bekijk de bibliotheek voor downloads van presentaties en (soms) foto's.

Vragen over een thema-avond of evenement? Stuur een email naar de evenementencommissie via evenement@testnet.org