Evenementen

Themaavond 'Succesfactoren voor TestAutomatisering'

dinsdag 14 januari 2020 / 18:00-21:00

Locatie

NBC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438LC Nieuwegein

Omschrijving:

Veel organisaties hebben testautomatisering (TA) geïmplementeerd of zijn ermee bezig. Wat we ook zien is dat lang niet alle organisaties succesvol zijn bij het implementeren van TA. Eén van de redenen hiervoor is dat lang niet altijd aan de randvoorwaarden wordt voldaan om TA te implementeren.
Deze thema-avond begint met een korte overzicht over welke vormen van TA er zijn. Vervolgens gaan de deelnemers een interactieve globale scan doen om te kijken of hun organisatie voldoet aan de randvoorwaarden voor succesvolle implementatie van TA. Hierbij wordt aandacht besteed aan organisatorische aspecten, technische aspecten en testinhoudelijke aspecten. Uit de scan haalt iedere deelnemer wat hij/zij voor haar organisatie moet doen om de kans op een succesvolle implementatie van TA te verhogen. De workshop eindigt met een overzicht van de do’s en don’t van TA. 

René van Veldhuijzen is sinds 1998 actief als test specialist. Met diverse rollen tussendoor als Academie Coach, Unitmanager en Oracle Alliance Manager, is zijn passie toch altijd software testen gebleven, van politiekgevoelige projecten als Testmanager tot testscripts maken met behulp van Oracle ATS of SOAPUI. René is Test Automation Specialist bij Squerist, en namens hun ook partnermanager met Tricentis, Parasoft en Micro Focus. Test Automation Architectuur is zijn speerpunt binnen Squerist en voor haar klanten. Later dit jaar is René met zijn verhaal hierover te gast bij SeeTest in Boekarest en TAPOST in Riga.

Jan Jaap Cannegieter heeft ruim 25 jaar ervaring in ICT. Hij heeft projecten gedaan op het gebied van requirements, testen, quality assurance, procesverbetering, Agile en digitalisering. Jan Jaap is Principal Consultant bij Squerist, een detacherings- en consultancy organisatie van ruim 100 medewerkers die gespecialiseerd zijn in proces management en testen. Binnen Squerist is Jan Jaap verantwoordelijk voor coaching, kennismanagement en productontwikkeling. Daarnaast is Jan Jaap auteur van tientallen artikelen en boeken alsmede regelmatig (keynote) spreker op conferenties. 

Programma
18:00 Ontvangst en diner
19.00 Begin presentatie
19:50 Koffiepauze
20:00 Vervolg presentatie
21:00 Borrel


Bent u al lid? Log dan eerst in.

Voor aanmelden als lid van een zustervereniging kun je een e-mail sturen naar evenementen@testnet.org met de volgende info: naam, adres, lidnummer zustervereniging, evenementnaam en eventueel gekozen tutorial.

De thema-avonden en evenementen zijn binnen TestNet een zeer bekend en gewaardeerd verschijnsel en de huidige ledengroei heeft zijn weerslag op de bezoekersaantallen. Zo zien we een gemiddeld aantal bezoekers van boven de honderd voor een thema-avond met uitschieters richting de tweehonderd! Elke maand is er een thema-avond.

Aanmelden is mogelijk vanaf ongeveer twee weken tevoren. Aanmelden gaat via de detailpagina van de betreffende thema-avond of het evenement.

De toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 50 euro voor een evenement en 35 euro voor een thema-avond. Dit gaat door middel van een eenmalige machtiging. Ter plekke lid worden kan ook: 85 euro per jaar of 42,50 vanaf 1 juli.

Thema-avond of evenement gemist? Bekijk de bibliotheek voor downloads van presentaties en (soms) foto's.

Vragen over een thema-avond of evenement? Stuur een email naar de evenementencommissie via evenement@testnet.org