Evenementen

TestNet Noord: Value-Driven development

donderdag 7 november 2019 / 18:00 - 21:00

Locatie

Van der Valk Groningen-Westerbroek
Rijksweg West 11
9608 PA Westerbroek

Omschrijving:

Door een product-driven mindset blijven veel development teams achter op gebied van creatie van business value. De teams richten zich veelal op de kwaliteit van het product dat ontwikkeld wordt, denken vanuit de techniek en proberen de throughput te vergroten.
Door vanuit gebruikersperspectief en business value te denken kunnen zij meer waarde creëren binnen organisaties.

Testers hebben bij uitstek de skills die randvoorwaardelijk zijn om product-driven teams om te vormen naar value-driven teams. Ze zijn sterk in de communicatie met eindgebruikers en kunnen opties inzichtelijk maken. Hiermee zijn ze als geen ander in staat om steeds de meest waardevolle volgende stap, ook wel de MVP, te vinden. Bovendien zijn ze meester in het verzamelen van accurate data waarmee het development proces versneld kan worden. Teveel focus op kwaliteit kan hierbij echter een valkuil zijn. 

Value Driven Development is een methodiek die in de praktijk is ontstaan door te experimenteren met diverse technieken en methoden. De kracht zit in de onderlinge samenhang en de continue aandacht voor de creatie van duurzame “user value”. De methodiek is flexibel en lightweight waardoor zelfsturende development teams er direct mee aan de slag kunnen. 

Voor de pauze licht Marcel Kwakernaak de transformatie naar Value Driven Development toe in een interactieve presentatie.
Na de pauze wordt een korte workshop gedaan op basis van de eerdere presentatie. Hierin worden twee sterk samenhangende basistechnieken achter Value Driven Development toegepast in de praktijk: User Story Mapping (Jeff Patton, 2014) en Specification bij Example (Gojko Adzic, 2011). Als deze methodieken goed worden begrepen en toegepast kunnen ze een enorme boost geven aan de slagkracht en effectiviteit van het development proces.


Programma

18:00 Ontvangst en diner
19:00 Interactieve presentatie door Marcel Kwakernaak 
19:50 Koffiepauze
20:00 Workshop User story Mapping en Specificaton by Example
21:00 Borrel


Bent u al lid? Log dan eerst in.

Voor aanmelden als lid van een zustervereniging kun je een e-mail sturen naar evenementen@testnet.org met de volgende info: naam, adres, lidnummer zustervereniging, evenementnaam en eventueel gekozen tutorial.

De thema-avonden en evenementen zijn binnen TestNet een zeer bekend en gewaardeerd verschijnsel en de huidige ledengroei heeft zijn weerslag op de bezoekersaantallen. Zo zien we een gemiddeld aantal bezoekers van boven de honderd voor een thema-avond met uitschieters richting de tweehonderd! Elke maand is er een thema-avond.

Aanmelden is mogelijk vanaf ongeveer twee weken tevoren. Aanmelden gaat via de detailpagina van de betreffende thema-avond of het evenement.

De toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 50 euro voor een evenement en 35 euro voor een thema-avond. Dit gaat door middel van een eenmalige machtiging. Ter plekke lid worden kan ook: 85 euro per jaar of 42,50 vanaf 1 juli.

Thema-avond of evenement gemist? Bekijk de bibliotheek voor downloads van presentaties en (soms) foto's.

Vragen over een thema-avond of evenement? Stuur een email naar de evenementencommissie via evenement@testnet.org