Evenementen

VOL! Thema-avond op locatie: ProRail VOL!

woensdag 12 juni 2019 / 18:00 - 21:00

Locatie

Railcenter en ProRail Test Center
Soesterweg 244
3812 BH Amersfoort

Omschrijving:

Testen op en aan het spoor

Op loopafstand van station Amersfoort staan het ProRail Test Center en het Railcenter. Samen vormen ze de locatie voor deze Thema-avond van TestNet, die wordt georganiseerd door ProRail en Railcenter.
In het Test Center worden de complexe systeemketens van ProRail getest, die nodig zijn om treinen veilig en probleemloos te laten rijden. Het Railcenter is het opleidings-, kennis- en testcentrum voor de railinfra sector.

Op deze avond krijgen jullie een kijkje in de keuken hoe de verkeersleidingsystemen worden getest voordat ze operationeel gaan. Vanaf de werkplekken van een treindienstleider, verkeersleider of een omroeper demonstreren we hoe er getest wordt. Het testen van technieken van de (nabije) toekomst demonstreren we vanuit het gezichtspunt van een machinist. En wie weet kun je zelf ook achter de knoppen zitten!

De avond bestaat uit een demo-carrousel met 5 stations:

  • Een cabine om de Europese railbeveiliging (ERTMS) op treinen te testen
  • Testopstellingen van Tim-Tim (de tom-tom voor het spoor) en ATO (rijden zonder machinist)
  • Testruimte voor bewaking van bovenleidingen en stroom (OBI)
  • Testopstelling voor de verkeersleidingsystemen en de reizigersinformatiesystemen (Procesleiding en Infoplus)
  • Introductie over het ProRail Test Centrum

Programma “Testen op- en aan het spoor”

18:00 uur Aanvang buffet
18:45 uur Welkom en toelichting programma
19:00 uur Democarrousel (onder begeleiding)
21:00 uur Borrel
21:30 uur Einde

Voor de routebeschrijving zie: https://www.railcenter.nl

Er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein.

Let op! Er zijn voor deze avond 80 plaatsen beschikbaar. De aanmelding is inmiddels gesloten: er waren 115 aanmeldingen waaronder we gaan loten. Iedereen die ingeschreven is, ontvangt binnenkort een email bericht of hij in- of uitgeloot is.

Wil je je alsnog uitschrijven omdat je verhinderd bent? Stuur dan een email naar themaavond@testnet.org, zodat we een andere testnetter de plaats kunnen geven.

De thema-avonden en evenementen zijn binnen TestNet een zeer bekend en gewaardeerd verschijnsel en de huidige ledengroei heeft zijn weerslag op de bezoekersaantallen. Zo zien we een gemiddeld aantal bezoekers van boven de honderd voor een thema-avond met uitschieters richting de tweehonderd! Elke maand is er een thema-avond.

Aanmelden is mogelijk vanaf ongeveer twee weken tevoren. Aanmelden gaat via de detailpagina van de betreffende thema-avond of het evenement.

De toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 50 euro voor een evenement en 35 euro voor een thema-avond. Dit gaat door middel van een eenmalige machtiging. Ter plekke lid worden kan ook: 85 euro per jaar of 42,50 vanaf 1 juli.

Thema-avond of evenement gemist? Bekijk de bibliotheek voor downloads van presentaties en (soms) foto's.

Vragen over een thema-avond of evenement? Stuur een email naar de evenementencommissie via evenement@testnet.org