Evenementen

Workshop avond Test Tooling

woensdag 20 maart 2019 / 18:00 - 21:00

Locatie

NBC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438LC Nieuwegein

Omschrijving:

Dit maal is er geen thema-avond met lezing, maar kan gekozen worden uit een tweetal workshops. Graag bij het aanmelden in het 'Opmerkingen' veld even aangeven voor welke workshop je je aanmeldt.

Let op! De feedbacksessie 'NK2018' komt voor deze avond wegens geringe animo te vervallen. Deze wordt in een later stadium gecombineerd met de voorbereiding voor het volgende NK.

Workshop 1 betreft een introductie van Cypress die wordt gegeven door Fin Kingma. Cypress is een open source tool voor webtoepassingen.

Workshop 2 is een introductie van Loadrunner door Dennis Bosman. Loadrunner is de marktleider op het gebied van performance testen.
Voor beide workshops is een maximum van 30 deelnemers mogelijk.
Klik op onderstaande afbeelding voor de gedetailleerde inhoud van beide workshops.

Naast deze workshops verzorgen Pascal Dufour en Eddy Bruin een feedback sessie voor het NK Software Testen 2018. Deze is voor maximaal 50 deelnemers, en deelnemers van het NK in 2018 krijgen voorrang bij de inschrijving.

Tijdens het NK zijn 21 teams druk bezig geweest met testen, bevindingen loggen, reportage opstellen, PO te bevragen … Na het NK zijn alle bevindingen en rapportages beoordeeld. In een workshop vorm gaan we verder in op de beoordeling en gaan we de rapportages bekijken om van elkaar te leren. Eddy en Pascal nemen je mee in de workshop.

Over de sprekers
Fin Kingma is een Agile Tester met een zware fascinatie voor de soft kant van IT. Hij zet zich al meer dan 5 jaar in als Scrum Master en Tester om teams te helpen verbeteren. Dit doet hij deels op tooling vlak, zoals het inzetten van een nieuwe tool. Maar nog meer op communicatie en proces vlak, bijvoorbeeld door een team volgens BDD te laten werken (en dan hebben we het niet alleen over de tooling).
Tools en technieken vindt hij interessant en kunnen onwijs goed ingezet worden om betrouwbaar kwaliteit op te leveren, maar uiteindelijk gaat het erom hoe je deze tools gebruikt. Een tool is namelijk net zo goed als de manier waarop we deze gebruiken. En de beste manier om hierachter te komen, is door samen aan de slag te gaan met een tool!

Dennis Bosman is een test consultant die is de focus legt op performance testen. Door complexe test situaties te beschouwen als een rubik’s kubus helpt hij de klant betere software kwaliteit te realiseren.
Tool keuze kan per klant verschillend zijn, des al niet te min is de fundering hetzelfde. Deze fundering is tool onafhankelijk en zal tijdens de workshop toegepast en uitgelegd worden voor betere tests in de toekomst

Pascal Dufour is an Agile and Test coach. Pascal has a passion for agile projects where he tries to implement pragmatic test strategies combining agile and context-driven testing. With over ten years of experience at large international companies, Pascal has experience with different types of testing from embedded software to system integration. Enthusiastic and creative, he tries to make testing more fun, making his work visual and as simple as possible. He helps team members improve their efforts in Scrum emphasizing ethics, commitment, and transparency. Motivating people to use a dynamic approach to testing. He believes teams should contain all disciplines and work together to create solutions that solve problems.

Eddy Bruin is an Agile and Test Coach with a passion for games. His mission is to help teams deliver software people actually want to use and having fun while developing them. He helps teams in enabling feedback loops continuously and likes to discuss all agile and test topics over a special beer.

Programma
18:00 Ontvangst en diner
19.00 Begin presentatie
19:50 Koffiepauze
20:00 Vervolg presentatie
21:00 Borrel

De thema-avonden en evenementen zijn binnen TestNet een zeer bekend en gewaardeerd verschijnsel en de huidige ledengroei heeft zijn weerslag op de bezoekersaantallen. Zo zien we een gemiddeld aantal bezoekers van boven de honderd voor een thema-avond met uitschieters richting de tweehonderd! Elke maand is er een thema-avond.

Aanmelden is mogelijk vanaf ongeveer twee weken tevoren. Aanmelden gaat via de detailpagina van de betreffende thema-avond of het evenement.

De toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 50 euro voor een evenement en 35 euro voor een thema-avond. Dit gaat door middel van een eenmalige machtiging. Ter plekke lid worden kan ook: 85 euro per jaar of 42,50 vanaf 1 juli.

Thema-avond of evenement gemist? Bekijk de bibliotheek voor downloads van presentaties en (soms) foto's.

Vragen over een thema-avond of evenement? Stuur een email naar de evenementencommissie via evenement@testnet.org