Evenementen

VOL! Thema-avond Efficiëntietesten VOL!

donderdag 10 januari 2019 / 18:00 - 21:00

Locatie

Green Village Nieuwegein
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein

Omschrijving:

De themaavond in januari wordt gehouden in het achter NBC gelegen Green Village. Het onderwerp deze avond is Efficiëntietesten.
Efficiëntietesten of Performancetesten gaat over veel en vaak: veel gelijktijdig actieve gebruikers die vaak dezelfde handelingen uitvoeren op een website.

Om te controleren of die website dat aantal gebruikers op de gewenste manier kan afhandelingen wordt er een Efficiëntietest/Performancetest uitgevoerd, veelal met geautomatiseerde hulpmiddelen.

In deze presentatie wordt op een ludieke wijze inzichtelijk gemaakt hoe zo’n test in zijn werk gaat, met regenpijpen, antislipmatjes en pingpongballen.

Deze presentatie is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over het onderwerp efficiëntietesten/performancetesten, en dat kan variëren van ontwikkelaars, (functioneel) testers, testmanagers, projectleiders, tot lijnmanagers, maar is niet tot deze opsomming beperkt.

Oude rotten in het vakgebied van performancetesten zijn uiteraard welkom, maar zullen waarschijnlijk weinig nieuws horen. Door de aard van de presentatie is deze voor een kleine groep bedoeld: er zijn 35 plaatsen.

Roland Mees zit al sinds 1985 in de automatisering, na een afgeronde studie Fysische Geografie aan de RUU. Na programmeren, technisch ontwerp en functioneel ontwerp kreeg hij rond 1997 belangstelling voor het testvak. Eerst als functioneel tester, sinds 2002 als efficiëntietester. In 2004 is een white paper van zijn hand verschenen bij de vakvereniging TestNet, waarin hij de aanpak van efficiëntietesten beschrijft (zie Bibliotheek).

Routebeschrijving
Green Village
ligt direct achter het NBC: rijd links langs het NBC de weg uit, dan ligt de parkeerplaats aan de linkerhand.

Programma
18:00 Ontvangst en diner
19.00 Begin presentatie
19:50 Koffiepauze
20:00 Vervolg presentatie
21:00 Borrel

De thema-avonden en evenementen zijn binnen TestNet een zeer bekend en gewaardeerd verschijnsel en de huidige ledengroei heeft zijn weerslag op de bezoekersaantallen. Zo zien we een gemiddeld aantal bezoekers van boven de honderd voor een thema-avond met uitschieters richting de tweehonderd! Elke maand is er een thema-avond.

Aanmelden is mogelijk vanaf ongeveer twee weken tevoren. Aanmelden gaat via de detailpagina van de betreffende thema-avond of het evenement.

De toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 50 euro voor een evenement en 35 euro voor een thema-avond. Dit gaat door middel van een eenmalige machtiging. Ter plekke lid worden kan ook: 85 euro per jaar of 42,50 vanaf 1 juli.

Thema-avond of evenement gemist? Bekijk de bibliotheek voor downloads van presentaties en (soms) foto's.

Vragen over een thema-avond of evenement? Stuur een email naar de evenementencommissie via evenement@testnet.org