Evenementen

Workshop Robotesting - Rik Marselis

maandag 4 september 2017 / 18:00 - 21:00

Locatie

Haje Heerenveen
Schans 65
8441AC Heerenveen

Omschrijving:

Robots gaan in ons dagelijks leven komen, en sneller dan je misschien wel denkt! Ben jij al klaar om de stap te maken van "gewoon testen" naar "robotesten"? In deze workshop ervaar je door discussies, quiz en hands-on testen wat er anders is aan robotesten. We kijken bijvoorbeeld naar de 6 invalshoeken van kwaliteit voor robotica. Let daarbij op, met robotica bedoel ik alles tussen een "blikken mannetje" en een intelligente chatbot. Dus kunstmatige intelligentie, machine learning, smart algorithms en zelfrijdende auto's komen aan bod. Voor de pauze gaan we in op de theorie van testen VAN robots en testen MET robots. Na de pauze ga je aan de slag. Onder andere met het testen van een kleine robot, waarbij je bijvoorbeeld zult merken dat non-functionals vanzelf belangrijker worden. En zodoende ben jij beter voorbereid op het moment dat ook in jouw proces een robot wordt opgenomen. Daarnaast is robotesten ook gewoon leuk!! Rik Marselis is fellow van SogetiLabs, het R&D netwerk van Sogeti, hij heeft als speciaal aandachtsgebied de toepassing van testen op machine intelligence en robotica en de toepassing van robotica en machine intelligence bij testen. Programma: 18:00 warme maaltijd 19:00 welkom 19:05 Testen VAN robots en testen MET robots 19:50 koffiepauze 20:10 Zelf aan de slag met robotesten 20:55 afsluiting 21:00 borrel

De thema-avonden en evenementen zijn binnen TestNet een zeer bekend en gewaardeerd verschijnsel en de huidige ledengroei heeft zijn weerslag op de bezoekersaantallen. Zo zien we een gemiddeld aantal bezoekers van boven de honderd voor een thema-avond met uitschieters richting de tweehonderd! Elke maand is er een thema-avond.

Aanmelden is mogelijk vanaf ongeveer twee weken tevoren. Aanmelden gaat via de detailpagina van de betreffende thema-avond of het evenement.

De toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 50 euro voor een evenement en 35 euro voor een thema-avond. Dit gaat door middel van een eenmalige machtiging. Ter plekke lid worden kan ook: 85 euro per jaar of 42,50 vanaf 1 juli.

Thema-avond of evenement gemist? Bekijk de bibliotheek voor downloads van presentaties en (soms) foto's.

Vragen over een thema-avond of evenement? Stuur een email naar de evenementencommissie via evenement@testnet.org