Evenementen

Thema-avond API testen

dinsdag 12 juni 2018 / 18:00 - 21:00

Locatie

NBC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438LC Nieuwegein

Omschrijving:

De thema-avond van juni is gewijd aan API testen.

Sprekers deze avond zijn Lianne Klaver (Polteq) en Vincent Vonk (CGI). 
Er zal een kleine workshop gegeven worden: wil je daar het maximum uit halen, neem dan een laptop mee en installeer vooraf alvast SoapUI.

Lianne Klaver begint de avond met
A Quick overview of testing a REST API
Tijdens de presentatie doorlopen we de stappen van het API testen, van het maken van de eerste testcase tot en met het automatisch valideren van de test resultaten. Daarbij wordt stilgestaan bij REST API specifiek testcases en de mogelijkheden van de tool Postman. 

Hierna neemt Vincent Vonk ons mee met
Een introductie API testen met SoapUI
Wat is SoapUI, welke API's kun je hiermee testen, wat heb je nodig om hier zelf mee te beginnen, hoe pas je test automatisering en data driven testen toe en wat zijn de best practices. Allemaal onderwerpen die aanbod komen tijdens deze korte presentatie met mini workshop!

Biografie van de sprekers:

Lianne Klaver is specialist op het gebied van Mobile Testlabs en Mobile App Testing bij Polteq. Ze voorziet verschillende klanten van een Mobile Testlab op basis van gebruikersstatistieken, adviseert hen over hun mobiele teststrategie en zet API-testen op in mobiele projecten. Ze is gepassioneerd over het delen van kennis. Vanuit haar achtergrond in sales en accountmanagement, gebruikt ze haar overtuigende en didactische vaardigheden om andere professionals over verschillende onderwerpen te trainen en te coachen. Lianne geeft verschillende cursussen zoals "Mobiele app-testen in de praktijk", CMAP- en API-testen en wordt gewaardeerd als trainer vanwege haar enthousiasme en de open sfeer tijdens haar training.

Vincent Vonk is een ervaren test consultant bij CGI en als API test tooling enthousiasteling een ervaren gebruiker van SoapUI. Als spreker heeft hij als doel de kennis en ervaring van API testing zo wijd mogelijk te verspreiden binnen de test community.

Agenda
18:00 - 19:00 Diner
19:00 - 19:50 Presentatie Lianne Klaver
19:50 - 20:10 Koffiepauze
20:10 - 21:00 Presentatie Vincent Vonk
21:00 Borrel


Bent u al lid? Log dan eerst in.

Voor aanmelden als lid van een zustervereniging kun je een e-mail sturen naar evenementen@testnet.org met de volgende info: naam, adres, lidnummer zustervereniging, evenementnaam en eventueel gekozen tutorial.

De thema-avonden en evenementen zijn binnen TestNet een zeer bekend en gewaardeerd verschijnsel en de huidige ledengroei heeft zijn weerslag op de bezoekersaantallen. Zo zien we een gemiddeld aantal bezoekers van boven de honderd voor een thema-avond met uitschieters richting de tweehonderd! Elke maand is er een thema-avond.

Aanmelden is mogelijk vanaf ongeveer twee weken tevoren. Aanmelden gaat via de detailpagina van de betreffende thema-avond of het evenement.

De toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 50 euro voor een evenement en 35 euro voor een thema-avond. Dit gaat door middel van een eenmalige machtiging. Ter plekke lid worden kan ook: 85 euro per jaar of 42,50 vanaf 1 juli.

Thema-avond of evenement gemist? Bekijk de bibliotheek voor downloads van presentaties en (soms) foto's.

Vragen over een thema-avond of evenement? Stuur een email naar de evenementencommissie via evenement@testnet.org