Evenementen

Thema-avond Artificial Intelligence

donderdag 14 september 2017 / 18:00 - 21:00

Locatie

NBC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438LC Nieuwegein

Omschrijving:

Thema-avond september over Artificial Intelligence
De thema-avond van september staat geheel in het teken van de opkomst van kunstmatige intelligentie. Wat gaat dit voor ons vak betekenen?

Kunstmatige intelligentie: de stand van zaken! door Mark Oost
Als tester weet jij wel zo'n beetje hoe de IT-wereld eruit ziet, toch?
Maar één nieuw ontwikkeling gaat razendsnel: kunstmatige intelligentie / machine learning / cognitive computing (en welke modewoorden we daar nog meer voor hebben). Weet je al wat op dit gebied vandaag de dag gebeurt?
Mark Oost (Lead consultant Artificial Intelligence van Sogeti) vertelt vanuit zijn praktische ervaringen welke toepassingen vandaag al mogelijk zijn met AI. Fantastische digitale assistenten waarvan jij misschien nog niet eens gedroomd had. Mark zal je voorbeelden geven met beeldherkenning, interpretatie van patronen in grote hoeveelheden data en nog veel meer.
Deze presentatie is een mooie opmaat naar het tweede deel van de avond waar we het gaan hebben over hoe we deze nieuwe technologie voor testen kunnen inzetten.

Hoe gaan testrobots ons testers helpen? Kunnen testtools ook explorerend testen en resultaten beoordelen? door Rik Marselis en Sander Mol
Werkende software wordt steeds meer gezien als water uit de kraan, terwijl we via agile ontwikkeling steeds sneller onze aanpassingen willen doen. Testautomatisering is onmisbaar, maar vaak nog erg bewerkelijk. Testautomatisering helpt wel iets maar het automatiseert alleen de testcases die vooraf handmatig zijn opgesteld door de tester(s).
Kan dat anders? Misschien kunnen we de testtool zélf de software laten verkennen. Met de opkomst van kunstmatige intelligentie en 'machine learning' komt dit snel binnen handbereik. We laten de testtool zelf bedenken wat de mogelijkheden zijn, wat de functionele paden zijn, wat waarschijnlijk foutpaden zijn, enzovoort.
Tijdens deze presentatie verken jij samen met Rik en Sander de mogelijkheden en de obstakels van zelfexplorerende testrobots. Er is uiteraard veel ruimte voor discussie en inbreng van iedereen, want deze nieuwe denkrichting kan een bijdrage gebruiken van iedere tester!
Dus kom samen verkennen wat testende kunstmatig intelligente tools voor ons vakgebied kunnen gaan betekenen! En uiteraard komen robots en kunstmatige intelligentie ook zelf "aan het woord".

Agenda:
18:00 - 19:00 Diner
19:00 - 19:50 Presentatie Mark
19:50 - 20:10 Koffiepauze
20:10 - 21:00 Presentatie Rik en Sander
21:00 Borrel


Bent u al lid? Log dan eerst in.

Voor aanmelden als lid van een zustervereniging kun je een e-mail sturen naar evenementen@testnet.org met de volgende info: naam, adres, lidnummer zustervereniging, evenementnaam en eventueel gekozen tutorial.

De thema-avonden en evenementen zijn binnen TestNet een zeer bekend en gewaardeerd verschijnsel en de huidige ledengroei heeft zijn weerslag op de bezoekersaantallen. Zo zien we een gemiddeld aantal bezoekers van boven de honderd voor een thema-avond met uitschieters richting de tweehonderd! Elke maand is er een thema-avond.

Aanmelden is mogelijk vanaf ongeveer twee weken tevoren. Aanmelden gaat via de detailpagina van de betreffende thema-avond of het evenement.

De toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 50 euro voor een evenement en 35 euro voor een thema-avond. Dit gaat door middel van een eenmalige machtiging. Ter plekke lid worden kan ook: 85 euro per jaar of 42,50 vanaf 1 juli.

Thema-avond of evenement gemist? Bekijk de bibliotheek voor downloads van presentaties en (soms) foto's.

Vragen over een thema-avond of evenement? Stuur een email naar de evenementencommissie via evenement@testnet.org