Evenementen

Thema-avond Programming for Testers

woensdag 8 november 2017 / 18:00 - 21:00

Locatie

NBC Nieuwegein
Blokhoeve 1
3438LC Nieuwegein

Omschrijving:

Thema-avond Programming for testers.
Na het succes van de gelijknamige avond in 2016 organiseren we ook dit jaar een Programming for Testers avond. Tijdens deze avond worden drie parallelle workshops gehouden, waarin je hands-on kunt werken aan je programming skills in een specifiek onderwerp. Let op, voor alle workshops is een eigen laptop nodig! Daarnaast staan eventuele specifieke voorbereidingen hieronder vermeld bij de workshopbeschrijving. Tijdens de workshop is er geen tijd om deze voorbereidingen te treffen, het is belangrijk dat je dit van tevoren doet!

Testen met JavaScript, Mocha en Chai - Erik Haartmans
Deze workshop zal laten zien hoe je een test kunt opzetten wanneer je project Node.js en JavaScript gebruikt.
Aan het einde van de workshop heb je testen voor een RESTful API (webservice) en een webapplicatie (met selenium) opgezet gebruik makend van Visual Studio Code.
Vereiste om aan deze workshop deel te kunnen nemen:
• Eigen laptop
• Een geïnstalleerde Visual Studio Code versie (https://code.visualstudio.com/ ; laatste versie)
• Een geïnstalleerde Node.js versie (https://nodejs.org/ ; >= v8.6)
• Een geïnstalleerde Chrome versie (https://www.google.com/chrome/browser/desktop/index.html >= versie 60)
• Een Slack account (https://slack.com/)

REST assured - Bas Dijkstra
APIs zijn overal. Maar wat doen ze nu eigenlijk? Hoe kun je ze gebruiken om slimmer en sneller te testen? En welke tools zijn er op de markt?
In deze workshop leer hoe je geautomatiseerde tests kunt ontwikkelen voor APIs met de Java-gebaseerde tool REST Assured. Daarnaast krijg je inzicht in welke tools er nog meer beschikbaar zijn en welke tool het beste past bij jouw omgeving en skills.

De instructies voor de workshop van Bas vind je hier.

Korte introductie in fitnesse en selenium - Martin Gijsen 
De open source tools FitNesse en Selenium kom je steeds vaker tegen. Er wordt ook steeds vaker naar gevraagd. Deze korte workshop is een praktische introductie tot deze tools waarbij 'geprogrammeerd' (of eigenlijk ge-script) wordt in FitNesse in plaats van in een reguliere programmeertaal (zoals Java of C#). Doe mee op je eigen laptop en leg bij jezelf de basis voor het gebruik van deze tools.

Benodigdheden: Een laptop met een browser (chrome, firefox of IE) en de Java runtime geïnstalleerd (zie hiervoor https://www.java.com/nl/download).

Agenda:
18:00 - 19:00 Diner
19:00 - 21:00 Workshop (koffiepauze tussendoor)
21:00 - Borrel


Bent u al lid? Log dan eerst in.

Voor aanmelden als lid van een zustervereniging kun je een e-mail sturen naar evenementen@testnet.org met de volgende info: naam, adres, lidnummer zustervereniging, evenementnaam en eventueel gekozen tutorial.

De thema-avonden en evenementen zijn binnen TestNet een zeer bekend en gewaardeerd verschijnsel en de huidige ledengroei heeft zijn weerslag op de bezoekersaantallen. Zo zien we een gemiddeld aantal bezoekers van boven de honderd voor een thema-avond met uitschieters richting de tweehonderd! Elke maand is er een thema-avond.

Aanmelden is mogelijk vanaf ongeveer twee weken tevoren. Aanmelden gaat via de detailpagina van de betreffende thema-avond of het evenement.

De toegang voor leden is gratis, niet leden betalen 50 euro voor een evenement en 35 euro voor een thema-avond. Dit gaat door middel van een eenmalige machtiging. Ter plekke lid worden kan ook: 85 euro per jaar of 42,50 vanaf 1 juli.

Thema-avond of evenement gemist? Bekijk de bibliotheek voor downloads van presentaties en (soms) foto's.

Vragen over een thema-avond of evenement? Stuur een email naar Peter van Tulder (voorzitter van de evenementencommissie) via evenement@testnet.org