NieuwsMagazine

Voorjaarsevenement!

Auteur: Hans van Loenhoud ● hans.vanloenhoud@polteq.com
Hans van Loenhoud
Altijd leuk, zo’n TestNet evenement. Ik schrijf dit aan de vooravond van het Voorjaarsevenement en ik heb er zin in. Ik zal jullie uitleggen waarom. Ik ben al heel lang lid van TestNet – bijna net zo lang als de vereniging bestaat – en ik heb veel evenementen meegemaakt: ik weet dus waarover ik praat.
TestNet is een vereniging van, voor en door testers. Het is geen bedrijf (hoewel het er tegenwoordig heel professioneel aan toe gaat), dus er hoeft geen geld te worden verdiend; het belang, het nut, het plezier van de leden is het enige wat telt. Lees de missie van TestNet er nog maar eens op na. Juist daarom ga ik graag naar het Voorjaarsevenement. Want ik vind het belangrijk, het heeft voor mij nut, ik heb er plezier in.
Het belangrijkste voor mij is het contact met andere testers. Nu is het zo, dat ik bij een testbedrijf werk, dus ik heb al iedere dag contact met andere testers. Maar dit is anders: bij TestNet kan ik even over de muren van mijn eigen organisatie heen kijken. Omdat het gras altijd groener is aan de andere kant van de muur, werkt dat heel verfrissend. Het leukste vind ik trouwens dat bij TestNet juist die muren wegvallen. Daar zetten we even onze bedrijfspetten af; we zijn voor één dag geen concurrenten maar vrienden: vrienden verenigd in onze passie voor het testvak. Ik kom er dan ook altijd gemotiveerd en geïnspireerd van thuis: Wat hebben we toch een mooi vak en wat zijn we er toch goed mee bezig! Dat gevoel ebt natuurlijk in de loop van de tijd een beetje weg, maar gelukkig is er over een half jaar weer een nieuw evenement…
Het nut ligt vooral op vakinhoudelijk gebied. Het testvak is voortdurend in beweging en op ieder evenement krijg je mee wat er op dat moment speelt. Je ziet trends en hypes komen en gaan, je hoort van mainstream en van niches, je merkt dat nieuwigheden ineens normaal zijn geworden. De kopgroep flitst langs, het peloton volgt, er is een achterhoede. Op het evenement kun je jezelf ijken: in welke groep zit ik? Is het de kopgroep, let dan op dat je de juiste afslag pakt. Het peloton doet er goed aan de kopgroep op de hielen te zitten. Fiets je in de achterhoede, dan mag je wel een tandje erbij zetten.

De centrale hal met de informatiemarkt
De centrale hal met de informatiemarkt

Dat alles samen is goed voor een flinke portie plezier. Ik vind de TestNet evenementen ronduit gezellig. Het heeft na al die jaren iets vertrouwds: de informatiemarkt met stands van de sponsoren (even kijken of er niet een leuke gadget te scoren valt), de Grand Hall voor de keynotes (indrukwekkend 600 testers bij elkaar), de enthousiaste opening door de voorzitter (heb ik ook een paar jaar mogen doen), de uitpuilende zaaltjes voor de tracks, het prima verzorgde buffet met de ijscokraam aan het eind, de borrel na afloop – en dan naar huis, altijd later dan de bedoeling was…
Kortom, ik heb er zin in! Dus voor alle deelnemers: veel plezier en wellicht spreken we elkaar daar. Voor wie er dit keer niet bij kon zijn: je hebt wat gemist, zorg dat je er de volgende keer wel bent. En lees wat je hebt gemist in de TestNetNieuws voorjaarsspecial.
Vipul Kocher, keynote over story telling
Vipul Kocher, keynote over story telling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *