NieuwsMagazine

Voorjaarsevenement ’24

Woensdag 15 mei 2024 || deFabrique, Utrecht

De ochtend stond in het teken van een vijftal workshops, gegeven over diverse soft en hard skills verzorgd door Bas Dijkstra (API Testing), Erik Deibert & Maarten Beks (API Testing met Playwright), Sander van Beek (Security Testing), Fin Kingma (Component Testing) en zoals hier op de foto te zien Marianne Duijst (Sketchnoting).

Na een goed verzorgde lunch werd het centrale programma door onze voorzitter geopend met mededelingen over het programma, onze sponsoren (waarvan enkelen zich kwamen voorstellen aan het publiek of iets wilde vertellen over win acties of collega’s die een presentatie zouden geven) en tot slot vertelde Bart Knaack nog over de Alpe du’Test fietsactie die hij en andere leden binnenkort gaan ondernemen, want OPGEVEN IS GEEN OPTIE.

In de middag werden er verscheidene razend interessante presentaties verzorgd (soms zelfs twee kort achter elkaar), waarbij het voor de deelnemers moeilijk kiezen was. Je kon je kennis bijspijkeren over onder andere een quality engineering strategy, model-based testing, observability, test tool management in devops teams of zoals hier op de foto over quality engineering bij DE bank…..en nog veel meer.

Allemaal leuk en aardig, maar de inwendige mens moet ook aandacht hebben en te midden van de informatiemarkt, waar onze sponsoren met hun stands stonden opgesteld, werd door de vele aanwezigen genoten van verschillende gerechten. Dat ze moeite waard waren bleek wel dat sommigen meer dan een keer in de rij terug te vinden waren.

De avond werd ingeluid met presentaties over onderwerpen als de stand van het testvak, hoe technologie ons vormt, Robot Framework en goede testverhalen. Daarna verzamelde iedereen zich weer in de Juttekelder waar we de keynote “I am not the imposter; it’s all in my head!” van Linda van de Vooren voorgeschoteld. Een persoonlijk verhaal met soms een lach en soms een traan, maar ontegenzeggelijk leerzaam voor iedereen.

Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers van de Evenementencommissie voor weer een geslaagd evenement en wij verheugen ons op het Najaarsevenement van 9 oktober.

Namens het bestuur,

Uw Informatie Voorziener

één reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *