NieuwsMagazine

VERSLAG THEMA-AVOND TESTNET: ISTQB INFORMATIE SESSIE

Auteur: Eric Spaargaren ● redactie@testnet.org

Redactie: Frits Iddekinge en Paul Beving

Er zijn op de testmarkt een aantal goede certificeringen voor het vak software testen en ISTQB is daar een goed voorbeeld van. Dinsdagavond 18 juni heeft TestNet een thema-avond georganiseerd over ISTQB samen met de organisatie ‘Belgium and Netherlands Testing Qualification Board’ of te wel de BNTQB.

Deze TestNet thema-avond werd gehouden bij van der Valk te Breukelen, centraal in het land, met natuurlijk een goede maaltijd tijdens deze thema-avond. De relatief kleine zaal was vol en er waren zo’n 16 deelnemers. De personen van BNTQB die presentaties en uitleg gaven waren: Jurian van de Laar, Wim Decoutere en Michael Pilaeten.

ISTQB is testmaterie die wereldwijd vertegenwoordigd wordt en waarbij meer dan 900.000 personen gecertificeerd zijn. De taken van de organisatie BNTQB zijn onder andere:

  1. het organiseren van workshops,
  2. accreditering van trainers,
  3. het maken van examenvragen en
  4. de administratie van examens.

ISTQB is vertegenwoordigd in meer dan 130 landen en er zijn 68 ‘member boards’. ISTQB is in het Engels! Het Agile werken is ook een onderwerp waarover verteld is tijdens deze avond sessie. Om je een beetje een idee te geven over de onderwerpen die ISTQB behandeld: Fundaments of Testing, The Testing Principles, Test Levels and Test Types, Static Testing, Test Analysis and Design, Shift-Left Approach, Risk Management, Defect Management, Release Planning, Managing the Test Activities, Test Tools en DevOps tools.

Het boeiende van deze thema-avond was, dat het eerste uur over de theorie werd verteld over de nieuwe syllabus v4.0 en in het 2e uur een interactieve vraag sessie werd gehouden waarbij we training hadden met diverse examen vragen over de methode van ISTQB.

Kortom: ISTQB is zeker ook een methode waar je als professionele software tester kennis over dient te hebben. Zodat je ook kunt meepraten over deze content en je een stap vóór bent om testspecificaties te schrijven of om een managementactiviteit uit te voeren.

Het is altijd weer goed en zinvol om aanwezig te zijn op zo’n thema-avond van TestNet. Wederom ook goed om je netwerk voor het testvak uit te breiden bij de borrel, die er ter afsluiting was. Je bent als lid van TestNet uiteraard meer dan welkom op één van onze thema-avonden. Voor meer informatie hierover zie volgende link: https://www.testnet.org/evenementen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *