NieuwsMagazine

Van de voorzitter: Herstart van TestNet in 2020

Redactie: Eric Spaargaren

Auteur: Ruud Teunissen ● voorzitter@testnet.org

Bij mij is het vandaag – zondag de 23ste augustus – de laatste dag van de schoolvakanties. Vanaf maandag is vrijwel iedereen dus weer aan het werk en gaan de kinderen – al dan niet met tegenzin – naar school. Voor TestNet betekent het dat we weer starten met de thema-avonden (op 3 september in Nieuwegein en op 23 september in Eindhoven). Uiteraard gaan wij ook aan de slag met de laatste voorbereidingen van het najaarsevenement (op 7 oktober in Nieuwegein). Hoewel het anders gaat zijn dan andere jaren, verheug ik me hoe dan ook nu al op hetgeen dat gaat komen!

Hybride opzet

Het bestuur en de evenementencommissie zijn samen met het NBC in Nieuwegein in overleg over de opzet van het najaarsevenement. We moeten rekening houden met de geldende richtlijnen van het RIVM en dat betekent dat de impact op ons evenement groot is. Ten eerste is er dit jaar geen informatiemarkt met sponsoren. Een dergelijke markt past niet binnen de huidige regelgeving. Aangezien de sponsoren cruciaal zijn voor TestNet, onderzoeken we op welke wijze we hen toch op een interactieve manier kunnen betrekken. In de tweede plaats is het aantal deelnemers dat in het NBC in Nieuwegein bij elkaar mag komen beperkt.

Tevens is het wisselen van zalen tussen presentaties door vooralsnog niet toegestaan. Dit betekent dat een deel van ons fysiek aanwezig kan zijn bij de presentaties en een deel van ons online de verhalen gaat volgen. Wat dat betreft past het bij hetgeen je bijvoorbeeld in de opleidingenmarkt heel veel ziet: een hybride bijeenkomst. Zodra er duidelijkheid is over de invulling, worden jullie geïnformeerd via de nieuwsflits. Een ding staat vast: het wordt hoe dan ook een bijzonder en uniek evenement!

Inhoud versus sfeer

Ik weet niet wat jullie ervaringen zijn maar persoonlijk heb ik het gevoel dat ik online inhoudelijk meer uit een presentatie haal dan wanneer ik in een zaal zit. Mogelijke verklaring  (als tester wil ik toch begrijpen ‘waarom?’ en ga dus op zoek naar de root-cause): ik zit aan mijn bureau, mijn koptelefoon heb ik op met ‘noise cancelling’ aan, ik word niet afgeleid door wat er gebeurt in de zaal, pen en papier liggen klaar om notities te maken (iets wat mij meestal niet lukt in de gemiddelde zaal).

Maar essentieel is wel dat het een goed verhaal is waar ik naar kijk en luister… En goed betekent voor mij in deze dat of het onderwerp mij aanspreekt of de presentator mij weet te boeien omdat er een goed verhaal in elkaar is gezet. Want als het geen goed verhaal is dan voel ik mij online minder geremd om tussendoor iets anders te gaan doen of zelfs af te haken. Wat ik wel enorm mis online is de sfeer in de zaal. Hoe reageert het publiek op een gouden uitspraak? Wordt er gelachen om de grapjes? Ontstaat er chemie tussen de spreker en de zaal? Of is het publiek afgehaakt en intussen de mail aan het wegwerken?

Graag tot ziens op één van onze evenementen, online of op locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *