NieuwsMagazine

Laten we er een DOE jaar van maken.

Auteur: Ruud Teunissen ● voorzitter@testnet.org

Redactie: Eric Spaargaren

Thuis krijg ik al jaren te horen dat ik niet goed ben in de decembermaand. En ik ben dit jaar maar eens op zoek gegaan naar de root cause. Want ik vind Sinterklaas – met zijn gedichten, surprises en cadeautjes – leuk. Kerst is altijd gezellig met de familie en het lekkere eten. En met Oud en Nieuw vind ik de oliebollen (versgebakken volgens eigen recept) super en siervuurwerk ieder jaar weer te gek. De oorzaak zit hem volgens mij in het feit dat je tegen het einde van het jaar overladen wordt met goede, betere en beste wensen. En ook ik doe er gewoon aan mee, terwijl ik steeds meer de neiging heb om te roepen: laten we iets doen, aan de slag gaan en niet meer afwachten. Als we iets willen bereiken dan moeten we er voor werken. Vandaar dat ik dan ook dit keer stil sta bij hetgeen we zelf kunnen doen om te zorgen dat we bereiken wat we willen en wat ons wordt toegewenst. En uiteraard maak ik gebruik van de gelegenheid TestNet ongegeneerd te promoten als hulpmiddel hierbij.

Jij en jij alleen zorgt dat je iets bereikt in je project, je carrière en je vak. Niets en niemand anders kan dat. Dus als je iets wil bereiken moet je niet wachten op je baas, je collega of het volgende project. Je hebt geen keus, je moet het zelf doen. Grijp de kansen die voorbij komen en wacht niet enkel op de kansen die je geboden worden. En wil je je ervaringen delen met vakgenoten? Een verhaal vertellen waar je van overtuigd bent dat het de moeite waard is om verteld te worden? Wacht niet op een uitnodiging maar neem zelf het initiatief. Onze vereniging is altijd bereid iedereen een podium of platform te bieden, ervaren spreker/schrijver of niet.

Kijk om je heen en wees kritisch. Waarom doe je wat je doet? Maar vooral: waarom doe je het op de manier waarop je het doet? Vind je dat echt de beste manier? Laat je hoofd werken, probeer het eens op een andere manier. Er wordt immers altijd gezegd dat een frisse wind af en toe heerlijk is. Dus als je een idee hebt om iets op een andere manier te doen, twijfel dan niet en ga er voor. Dat geldt ook voor onze vereniging: kom maar op met je ideeën. Of het nou gaat om een vernieuwend onderwerp dat je wil bespreken met vakgenoten, om een andere opzet van een thema-avond of sessie of om een verandering in de vereniging zelf.

Stop met het verzinnen van excuses en ga op zoek naar de weg vooruit. Persoonlijk vind ik het altijd verbazingwekkend hoeveel tijd en energie mensen steken in het vinden van redenen om iets niet te doen, terwijl ze weten dat het uiteindelijk toch gedaan moet worden. Laatst vonden we een fout in de software net voor oplevering aan de klant. En met die fout kon het niet worden opgeleverd. In plaats van op zoek te gaan naar de oorzaak is een week verspild aan het zoeken naar redenen het probleem niet op te lossen. Geen tijd, geen mensen, zit er al jaren in, is toch niet echt een probleem, … Verspil geen tijd en kom maar op, TestNet gaat de uitdaging aan en staat open voor je suggesties.

Wees niet bang, toon lef en vertrouw jezelf. Als je iets wilt bereiken, komen dingen op je pad die je dwingen tot het nemen van beslissingen. Denk na, beslis en doe het! Laat je niet tegen houden door meningen van anderen, vertrouw jezelf en doe iets! Daar gaat het om. DOE IETS!

Geniet van de feestdagen en verheug je nu al op een spannend en wervelend jaar waarin gedaan wordt en niet enkel gewenst! Wij zijn er klaar voor! Jij ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *