NieuwsMagazine

Van de voorzitter

Auteur: Ruud Teunissen ● voorzitter@testnet.org

Persoonlijk vond ik het TestNet evenement van 11 september jongstleden geslaagd. Omdat ik een aantal leuke, interessante presentaties heb bijgewoond, met beide handen de kans heb aangegrepen om bij te praten met oude bekenden en kennis heb gemaakt met collega-testers. En dat vind ik altijd weer stimulerend.

Maar als voorzitter van onze vereniging kijk je ook op een andere manier naar een dergelijk evenement. De deelnemers: hebben zij het naar hun zin? Is er voor hen voldoende te halen? De sprekers: Hebben zij hun verhaal goed over de voetlicht kunnen brengen? Zorgen zij voor een goede sfeer met het publiek? En de sponsoren: Hoe vonden zij het op de informatiemarkt? Hebben zij zichzelf voldoende kunnen profileren?

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar ik krijg van vrijwel elke website die ik bezoek, elke support vraag die ik inschiet, elke nieuwsuiting die ik toevallig lees, een verzoek om een paar minuten van mijn tijd te besteden aan het invullen van een enquête, het geven van feedback en het meehelpen aan het verbeteren van de (al dan niet) geleverde service. Ik ben er mee gestopt omdat de vragen die ik voorgeschoteld krijg zo algemeen en nietszeggend zijn en omdat je, als je al zegt dat iets geen 10 is, meteen verplicht moet invullen wat er dan anders moet. Laatst was voor mij de druppel: ik gaf aan dat iets uitstekend was en ik moest toelichten waarom het meer dan goed was… Na twee keer heb ik uiteindelijk gewoon gekozen voor het makkelijke goed.

Maar omdat ik toch graag wil weten wat de bezoekers, sprekers en sponsoren van het evenement vonden, dus geen enquête maar – net als op de avond zelf – een open vraag: was het evenement volgens jou een succes? Maak er een retrospective van:

  • Wat moeten we behouden?
  • Wat moeten we meer doen?
  • Wat moeten we minder doen?
  • Waar moeten we mee stoppen?
  • En waar moeten we mee beginnen?

Stuur gewoon ‘free format’ een e-mail met je input aan voorzitter@testnet.org. Ik wil namelijk jullie input graag meenemen en samen met het bestuur en de evenementencommissie gebruiken om TestNet, de evenementen en thema-avonden nog beter aan te laten sluiten bij jullie behoeften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *