NieuwsMagazine

Van de voorzitter

Auteur: Michiel Vroon ● voorzitter@testnet.org
Michiel VroonNu de Sint op zijn lauweren rust, de Kerstman zijn voorbereidingen treft, de kortste dag zich aankondigt en de lampjes overal weer schitteren, is terugkijken een gebruikelijk tafereel. Ook ik laat me vaak tot deze traditie verleiden en al mijmerend over hoe geweldig we zijn als vereniging en hoe fantastisch ons vak is, rollen we dan het nieuwe jaar in. Hoe voorspelbaar…
Maar aan voorspelbaarheid hebben we niks. Het geeft wel een comfortabel gevoel, maar het is juist de onvoorspelbaarheid die ons vakgebied zo interessant maakt.
Het verlaten van de gebaande paden, het bedenken wat niemand had bedacht en het zien wat niemand had verwacht, dat is wat voldoening geeft.
Iedereen heeft toch het meeste plezier, wanneer er in een ogenschijnlijk perfect lopende test toch iets onvoorspelbaars gebeurt dat alleen door jóu wordt opgemerkt? En dan bedoel ik geen test waarbij de onmogelijke uitzonderlijke combinatie getest wordt, nee, gewoon de alledaagse handeling die op het eerste gezicht het gewenste resultaat levert. Alleen, op het tweede, derde of misschien wel vierde gezicht valt het oog op iets onvoorspelbaars. En dan start het ritueel van isoleren, analyseren, beschrijven en de twijfel of je het toch wel goed hebt gezien… want uiteindelijk is dat toch wat we als testers altijd willen: reproduceerbare bevindingen.
Voor de komende feestdagen wens ik iedereen veel onvoorspelbare momenten toe. Kijk tijdens de traditionele kerstdiners, –borrels en –vieringen eens goed om je heen en laat je verbazen over onverklaarbare situaties. De uitzonderlijke vrolijkheid van je zwager, de ernstige blik van de buurvrouw, de lichte tred van je collega…
Maar probeer het nu eens niet te verklaren, want zeker tijdens de komende feestdagen zijn de dingen zoals ze zijn!
Prettige feestdagen en een heel goed 2014 toegewenst door
de Voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *