NieuwsMagazine

Van de redactie: tijdens de coronacrisis

Auteur: Eric Spaargaren ● redactie@testnet.org

Redactie: Rachid Ben Allal en Paul Beving

De jaren 2019 en 2020 waren jaren om nooit te vergeten. Het redactieteam was namelijk verbonden met WhatsApp, Teams en Trello om in de coronaperiode te communiceren. Er zijn tijdens deze twee jaren wederom veel artikelen gepubliceerd op het TestNet Magazine. Het mooie is dat ons team nog voltallig actief is en iedereen vol energie een bijdrage levert voor ons mooie digitale magazine.

Als hoofdredacteur had ik tijdens deze periode ook wel wat meer tijd om auteurs aan te schrijven en te vragen artikelen te leveren, want dat kost toch aandacht en tijd. De flinke reistijd die ik vóór de coronacrisis had, kon ik goed gebruiken. Het gaat namelijk niet vanzelf. Het is fantastisch om te zien hoe snel auteurs artikelen leveren en ook nog van zeer goede kwaliteit. Onze dank daarvoor!

De evenementen stonden helaas op een laag pitje door de lock-down en het magazine bood dan ook een manier om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen op het gebied van softwaretesten. Het magazine werd tijdens deze periode van 2019 en 2020 veel gelezen, want de redactie kan zien hoeveel hits er zijn en of pagina’s worden geopend. Zo kunnen we in de gaten houden of het magazine wel echt wordt gelezen. Uit de cijfers blijkt dat dit in groten getale is gebeurd! Daarvoor bedankten wij iedereen; de lezers, de redactieleden en natuurlijk onze auteurs.

Toch moeten we erop blijven hameren dat artikelen altijd welkom zijn. Onlangs heb ik twee verzoeken geplaatst via LinkedIn. Wij merken dat de animo om artikelen te schrijven op de een of andere manier minder wordt. Daardoor zijn wij genoodzaakt om mensen persoonlijk aan te schrijven voor de aanlevering van nieuwe artikelen. Mocht je de neiging hebben om in de pen te klimmen, stuur dan een mailtje naar redactie@testnet.org. Wij weten dat schrijven lastig is, maar als je een leuk onderwerp hebt, dan kan de redactie helpen bij de vormgeving van een artikel en de validatie op kwaliteit.

In de coronacrisis ben ik persoonlijk de tijd goed doorgekomen door veel te sporten. Dat deed ik daarvoor ook en dat heb ik vastgehouden. Thuis heb ik een medaillebord hangen dat vol hangt met sportprestaties. Ik kan eenieder aanraden om te gaan sporten en te blijven sporten. Dat houd je scherp en fit! Sporten is voor mij een passie dat ik graag doe en dat bij ons heel goed kan, want ik woon vlak bij het strand. Daarnaast heb ik veel contact gehouden met vrienden en vriendinnen. En als de lock-down weer iets versoepeld was, dan ging ik graag de tennisbaan op. Zo hadden we dan evengoed veel plezier om in de lock-down buiten te zijn.

Teambuilding redactieteam oktober 2021 (Hatim, Kimberly, Henk Johan, Rachid, Eric en Paul)

Om als redactieteam met elkaar betrokken te blijven hebben we weer de kans gegrepen om een hapje te gaan eten. Dat is nodig om elkaar als persoon nog beter te leren kennen. We waren deze keer bij elkaar in het centrum van Utrecht. En dat was opnieuw heel gezellig, zie de foto!

Met veel plezier gaan we dit nieuwe seizoen weer van start en gaan we ons veel bezig houden met het verzamelen en publiceren van nieuwe columns en artikelen. En vergeet niet om elke week een blik te werpen op ons TestNet Nieuws magazine!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *