NieuwsMagazine

Van de redactie: Het TestNetNieuws magazine is er weer!

Auteur: Rob van Steenbergen ● redactie@testnet.org
25062013 foto Robvs2
Ik ga een presentatie geven op een congres van ‘Fronteers’ dit jaar. Het Fronteers congres is een congres voor Front-end specialisten. Het grootste deel van de zaal zal gevuld zijn met front-end ontwikkelaars, die of met een framework werken of zelf programmeren. Het is een van de grootste front-end congressen in Europa, gehouden in Tuschinski Amsterdam. De zaal zal gevuld zijn met ongeveer 600 developers. Het leeuwendeel van deze mensen heeft een compleet ander beeld van testen dan wat wij ‘TestNetters’ er onder verstaan. 
Een voorbeeld hiervan is: ‘testen is geautomatiseerd en het liefst automatiseren we alles’. Dautomatecreativityat soort gedachten zijn zaken die ik graag uit de wereld wil helpen. Ik ben best wel lang bezig geweest om een pakkend onderwerp te verzinnen voor deze doelgroep. Uiteindelijk wilde ik aangeven dat testen een intellectuele en creatieve manier is om softwarekwaliteit te onderzoeken en dat het bij een geautomatiseerd proces nog wel eens kan ontbreken aan deze menselijke vorm van denken.
Ik weet dat ook onder testers nog wel eens het idee bestaat dat alles geautomatiseerd kan worden en ik ben verheugd te zien dat dat steeds minder wordt. We worden steeds kritischer op het gebruik van test automatisering terwijl er vanuit agile de druk om juist wel steeds meer te automatiseren hoger wordt. Een spanningsveld die ons over dit onderwerp tot nadenken aanzet.
En hoe!
De artikelen uit deze nieuwsmagazine zijn bijna allemaal ‘kritisch’ te noemen en geven veel tips om valkuilen te voorkomen. Ook op het najaarsevenement (bijvoorbeeld): “Test automation: Handcuffs or enforcement”, “Wat wordt jouw rol in de toekomst?”, “Stop de magie!” en “Ik ben niet te automatiseren” geven een gevoel van kritisch denken over testautomatisering.
Het wordt weer een interessante dag. Bereid je vast voor door dit magazine te lezen. Tot dan!
Download het magazine hier
tnnnj20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *