NieuwsMagazine

Van de redactie ‘het najaarsevenement 2023’

Auteur: Eric Spaargaren ● redactie@testnet.org

Redactie: Paul Beving en Frits van Iddekinge

Het najaarsevenement 2023 beleefde een groot aantal bezoekers en enkele sponsoren met hun stand. Het gehele programma was weer goed gevuld met allerlei mooie workshops, presentaties en keynotes. Van 09:30 tot 22:00 uur kon op dit fantastische evenement allerlei kennis worden opgedaan op het gebied van Testautomatisering, Test Reporting, Cybersecurity en twee bijzondere keynotes.

Wat dat betreft kun je alle kanten op met dit najaarsevenement van TestNet. Met dank aan alle vrijwilligers van TestNet die dit evenement twee keer per jaar organiseren. Daarnaast is het heel nuttig om je netwerk verder uit te breiden. Enkele leden van het bestuur en het redactieteam, zoals bijvoorbeeld: Ruud, Hatim, René, Jos, Robert, Eric, en John, hebben elkaar weer ontmoet en wat bijgepraat. En niet te vergeten gaf onze voormalige hoofdredacteur Rob van Steenbergen acte de présence.

Tijdens het evenement heb ik onder andere de presentaties bijgewoond van ‘Testen van ChatGPT checkers’, ‘The prime directive of automation in testing’ en ‘2058 de toekomst is nu’. Daarnaast natuurlijk nog de twee keynotes: ‘Sustainable Testing’ en ‘Towards integration as a non-event’. Hierbij viel op dat ChatGPT nog volop in ontwikkeling is en dat er uiteraard nog veel onderzoek gedaan wordt naar de waarheden en de validaties van de output van teksten die ChatGPT genereert. Bij testen wordt altijd de vraag gesteld ‘waarom’, ‘wat’ en ‘hoe’. De stakeholders moeten op één lijn gebracht worden en de kernwaarden dienen omschreven te worden. Dit was de presentatie met als titel: ‘The prime directive of automation in testing’ door René van Veldhuizen, ons nieuwe bestuurslid voor de portefeuille ‘Informatievoorziening en Beheer’. Succes René!

Het leuke van de Keynotes is dat er ook interactie is meegenomen en je input mag leveren tijdens de Keynote vanuit het publiek. Deze interactie was er ook bij de spreeksessie over ‘2058 De toekomst is nu’, waarin we werden meegenomen in een aantal voorbeelden van hoe de toekomst eruit kan zien en waar we rekening mee dienen te houden.

Vanuit het redactieteam laat ik weten dat Kimberly Snoyl ons redactieteam gaat verlaten. Zij wil meer focussen op de werkgroep BDD van TestNet en wordt vervangen door ons nieuwe redactielid Frits Iddekinge. Ook Rachid Benallal gaat ons helaas verlaten, hij is intussen al op zoek naar een vervanger.  Maar ons redactieteam blijft sterk met Henk Johan Kwakkel, Frits Iddekinge, Paul Beving, John Kronenberg en ikzelf, Eric Spaargaren als hoofdredacteur. We zijn dus op zoek naar een nieuw redactielid ter vervanging van Rachid. Dus mocht je interesse hebben of vragen hebben over de invulling van deze vrijwillige redactierol, stuur dan een mailtje naar redactie@testnet.org Tot slot nog een tip: check onze agenda want er zijn weer nieuwe themasessies! Mis het niet, je bent altijd welkom! Voor meer informatie over de themasessies, zie https://www.testnet.org/evenementen/. Leuk om jullie dan weer te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *