NieuwsMagazine

Van de redactie: deel je ervaringen, vermenigvuldig je kennis en maak ons allen tot een betere tester

Auteur: Rob van Steenbergen ● redactie@testnet.org
25062013 foto Robvs2
Wekelijks publiceren wij van TestNetNieuws het laatste recente nieuws over testen wat we tegenkomen in de media, we schrijven over testgerelateerde boeken, geven tips over waar je nog meer kan lezen en zien over testen, we interviewen testers en publiceren deze interview-verslagen en houden je op de hoogte van de thema-avonden en TestNet evenementen (op de hoogte houden van of informeren over). Daarnaast hebben we een aantal bloggers en columnisten die vanuit eigen ervaringen hun verhalen publiceren. Soms met de nodige kritiek op het testvak.
Het lezen van het TestNetNieuws verbreedt je kennis van ons vakgebied. Als je dus regelmatig op deze pagina’s terechtkomt, dan wordt je theoretisch een betere tester! Wat fijn, geen dure trainingen nodig, maar gewoon even een kwartier per dag bladeren door de website.
Toch missen we nog veel zaken, zoals verslagen van andere testcongressen, waar kan je het beste trainingen over testen volgen, wat is volgens jullie de beste testtool, waar moet ik beginnen met een testplan en wat staat er eigenlijk in een teststrategie? Zo compleet kunnen we helaas als redactie niet zijn, zeker niet omdat we met een beperkte groep van redacteuren zitten die de het TestNetNieuws magazine in hun vrije tijd vullen.
Een belangrijk item uit het verleden: artikelen en verhalen van testers, die we regelmatig publiceerden in onze specials in het verleden; dat is wel iets wat ik echt mis. Sinds we geen aparte specials meer uitgeven (voorjaars- en najaarsspecials), hebben we ook als redactie, naast al onze andere taken, niet echt focus op het ‘jagen naar artikelen’ bij onze collega’s. Vrijwillig een artikel leveren gebeurt bijna niet. En dat is jammer. Ervaringsverhalen van de dagelijkse werkvloer bijvoorbeeld, daar zit veel kennis in, en ook nog praktijkgericht, waar andere testers veel ideeën uit kunnen halen die wellicht ook voor hun werken.
Dus ik heb besloten om daar toch wat meer achteraan te gaan, met dit redactionele artikel als eerste stap:

Heb je iets interessants te melden over je dagelijkse werk, over je ideeën over testen, schrijf het op en stuur het naar ons. We publiceren het dan op onze website. Moeite met schrijven? Schrijf het toch op, wij helpen zoveel mogelijk om het verhaal duidelijker op te schrijven en te redigeren tot een mooi artikel.

Deel je ervaringen, vermenigvuldig je kennis en maak ons allen tot een betere tester.
Stuur je artikel naar redactie@testnet.org
Nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *