NieuwsMagazine

Van de redactie

Auteurs: Hans van Loenhoud ● tnn@testnet.org ● Rob van Steenbergen ● rob@chickenwings.nl
Hans van LoenhoudOnverwacht, een wisseling van de wacht…
Beste mensen, ik kap ermee! Na tig jaren aan de TNN-kar te hebben getrokken (ik ben even de tel kwijt hoe lang precies), wordt het tijd om het stokje door te geven. Ik hou natuurlijk niet op met schrijven voor TNN; dat vind ik veel te leuk.
Maar hoofdredacteur, dat moet maar eens iemand anders gaan doen. Niet dat dat niet leuk is, hoor. Integendeel,  het is een aardige en bevredigende rol, die ik altijd met veel plezier heb vervuld.
Naar ik hoop naar jullie tevredenheid,  beste lezers.
En toch breekt een moment aan, waarop je je afvraagt hoe lang je ermee kan / wil / mag / moet doorgaan. Dat is tevens het moment waarop je besluit te stoppen; de enige vraag die dan resteert is ‘wanneer?’. Je kunt immers beter zelf dat besluit nemen dan dat jouw omgeving je met zachte of harde hand begint duidelijk te maken dat jouw tijd is gekomen…
Het beste is te stoppen op je hoogtepunt. Dat punt is alleen razend moeilijk te onderkennen. Ik heb het gevoel dat we met TNN op een top zitten. We brengen nu twee keer per jaar een geweldige TNN uit: een Special over het thema van een evenement,  die we gevuld krijgen met een flink aantal kwalitatief hoogwaardige artikelen. En dat binnen de planning en met een professionele lay-out. Daarvoor geef ik het redactieteam graag een schouderklopje.
Mijn echte topper vind ik de introductie van de Weekly’s, waarvan je er nu een leest. Dat was voor ons één grote gok: een compleet nieuw medium met nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, nieuwe risico’s en bedreigingen. En die gok is goed uitgepakt: veel lezers, volop hits, voldoende aanbod, leuke, inhoudelijk goede commentaren. Daar heb ik hard aan getrokken en het is dan goed om te zien dat het lukt.
Dus stoppen? Ja! Maar wanneer? Een noodzakelijke randvoorwaarde was voor mij een opvolger: iemand die het stokje kan en wil overnemen. En die heb ik gevonden!

Stokje doorgeven

25062013 foto Robvs2Dus zal ik maar even inbreken en mij voorstellen: Rob van Steenbergen, 41 jaar, wonend te Lelystad en al heel wat jaartjes bezig in het testvak; de afgelopen anderhalf jaar bezig bij het TestNetNieuws als redacteur. Ik lees het blad al jaren en heb zelfs mijn eerste artikel over testen erin mogen publiceren. Dat was nogal een speciaal moment. En als het op een gegeven moment zover is dat je mag meehelpen aan het blad, dan is dat iets heel speciaals.
Het stokje overnemen doe je niet zomaar, zeker niet als je weet wat Hans allemaal doet voor het magazine. Even een artikel schrijven omdat er iets is weggevallen, planningen opstellen en bewaken, zorgen dat alle neuzen dezelfde kant opstaan bij het redactieteam, de benodigde kwaliteitscontrole, zorgen dat er artikelen komen vanuit TestNet zelf, route bepalen van het blad en alles wat er nog meer bij komt in de rol van hoofdredacteur.
Ik moet zeggen, een ongelooflijke eer om het stokje van Hans over te mogen nemen en dat hij mij gevraagd heeft om dit te doen. En zeer fijn om te weten dat hij nog steeds betrokken blijft bij TestNetNieuws, dat scheelt heel wat hoofdbrekens voor mij, denk ik. Want ik neem het zeker niet licht op en zie nog veel mogelijkheden voor dit medium in de toekomst.
Voor nu ga ik het werk voortzetten en gaan we een mooi jaar tegemoet als ‘echo kamer’ van de tester. En met ‘echo kamer’ bedoel ik ook echt dat TestNetNieuws ruimte biedt voor elke tester in Nederland en zelfs daarbuiten om zijn of haar verhaal of mening te vertellen. Ook degene die zich wat minder vertrouwd voelt met schrijven. De redactie is er om je te begeleiden en samen een mooi artikel te maken. Dus mail ons op tnn@testnet.org met je voorstel!
Hans, heel erg bedankt voor de jaren dat je de kar hebt getrokken, de manier waarop je het blad hebt vorm gegeven en het concept naar een nieuw tijdperk hebt gebracht. Veel testers zullen het met mij eens zijn, dat het TestNetNieuws een waardevolle bron is van goede en kwalitatieve informatie en deze waardering delen. Ook een persoonlijk dank voor de begeleiding de afgelopen tijd in de rol van redacteur en het vertrouwen dat je nu in mij stelt om het werk voort te zetten.

Stokje terugpakken

Nou moe, een hacker in mijn eigen stukje; zo zout heb ik het nog nooit gegeten…
Dat doet de deur dicht. Zoals ik al zei: ik kap ermee, acuut.  Die Steenbergen zoekt het verder maar uit!

Rob, ik wens jou heel veel inspiratie, succes, plezier in je nieuwe rol. Als je me nodig hebt, je weet me te vinden.
En alle lezers: bedankt voor de aandacht, blijf lezen, reageren, insturen, delen, meedenken over ons prachtige testvak, dat nooit verveelt, niet stilstaat, altijd groeit. Net als TestNetNieuws.

2 reacties

  1. Hoi Hans,
    Super bedankt voor je tomeloze inzet voor TNN!
    En Rob: je krijgt er een flinke kluif aan om ons Hans (bijna) te doen vergeten.
    groeten, Anko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *