NieuwsMagazine

Van de redactie: ‘2020 een bewogen jaar’!

Auteur: Eric Spaargaren ● redactie@testnet.org

Redactie: Kimberly Snoyl

Het jaar 2020 is een jaar waarbij er voor TestNet ineens veel veranderd is. De coronacrisis heeft een flinke impact gehad op de manier waarop TestNet haar activiteiten diende te verleggen van fysieke bijeenkomsten naar ‘online’-events. Als redactieteam van TestNet Nieuws Magazine hebben we op deze verandering goed kunnen anticiperen door juist actiever online publicaties te kunnen doen.

Qua indeling in ons redactieteam zijn de taken van hoofdredacteur Rob van Steenbergen in de maanden augustus en september 2020 overgedragen naar de nieuwe hoofdredacteur Eric Spaargaren.

Graag maak ik deze van deze gelegenheid gebruik om als nieuwe hoofdredacteur kort iets over mijzelf te vertellen. Als softwaretester heb ik 25 jaar geleden mijn carrière gestart als programmeur. Na drie jaar heb ik mijn taken als softwareprogrammeur verlegd naar softwaretesten zodat ik mijn eerste testproject voor een financiële organisatie kon verwezenlijken. Ik dook direct de techniek in van bits en bytes en java-scripting. Vervolgens heb ik een verkorte postdoctorale opleiding Cryptografie (beveiligingsleer) gedaan aan de TU in Delft waardoor het softwaretesten alleen maar boeiender werd voor optimale beveiliging van banking chipcards en de installatie van een OTA-platform.

In de loop der jaren heb ik bij veel grote organisaties met plezier softwaretestprojecten uitgevoerd met als vervolg dat ik in 2015 als auteur via TestNet mijn eerste artikelen heb geschreven.

Het is voor mij een eer om hoofdredacteur van TestNet te mogen zijn en wij danken Rob van Steenbergen van harte voor zijn fantastische inzet als hoofdredacteur in de afgelopen acht jaar. Ons nieuw redactielid is Kimberly Snoyl en is softwaretestconsultant in hart en nieren. Zij heeft reeds haar eerste artikel ‘UX testing in Agile teams’ gepubliceerd op TestNet Nieuws Magazine en daarbij direct haar passie in softwaretesten kunnen delen. 

Momenteel hebben we een sterk redactieteam van 7 personen: Paul Beving, Kimberly Snoyl, Gilbert Smulders, Rachid Ben Allal, John Kronenberg, Henk Johan Kwakkel en ikzelf.

We doen dit vrijwillig naast ons werk en we vinden het mooi om kennis te delen voor onze leden. Want daar doen we het voor. Het is een leuk en betrokken team waarbij iedereen zijn of haar ding doet en sterke punten heeft om uiteindelijk zelf leuke artikelen te schrijven of van anderen te redigeren. Als team staan wij voor het leveren van optimale kwaliteit van artikelen aan onze lezers. We hebben toch zo’n tweeduizend hits per maand en daar mogen we trots op zijn.

Naast de publicatie van sprekende artikelen over de nieuwste testontwikkelingen hebben we ook de rubriek ‘TestNieuws’. Hierin zijn verwijzingen opgenomen van (vak)bladen en websites zoals Computable, AG-connect, NU.nl, Security.nl enzovoort. Als lezer van TestNet ontvangen jullie ook onze wekelijkse nieuwsflits van de redactie. Alle publicaties worden geredigeerd om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de informatie te waarborgen.

Wij hopen dat in 2021 de coronacrisis aan ons voorbij gaat en dat we in het nieuwe jaar 2021 net zoveel en misschien wel nog meer artikelen, video’s, films en testnieuws mogen uitgeven via ons TestNetNieuws magazine. Daarnaast gaan we door met de tellingen van de bezoekersaantallen van TestNetNieuws magazine. Wie weet krijgen we nog meer bezoekers, dat zou mooi zijn! Wij hopen van harte dat iedereen gezond blijft en in 2021 weer spannende nieuwe dingen gaat beleven in het testvakgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *