NieuwsMagazine

Thee voor testers

Een blog van Maurice Siteur ● msiteur@casema.nl
DSC_0047
We leven in het jaar 1998. Ik werk bij opleidingen en heb een aantal collega’s die ook testopleidingen geven (de meeste niet full time). In totaal zijn we met vijf man/vrouw.
En je haalt wel eens koffie voor de goegemeente.
Wat blijkt dan? Ze nemen meestal, of eigenlijk altijd, thee. In het begin valt dat niet zo op, want je haalt koffie voor wie er is. Maar op een gegeven moment komt dat zo ter sprake en wat blijkt? Ze drinken allemaal liever thee of ze vinden, net als ik, koffie gewoon niet om te drinken.
Uit die tijd stamt mijn spreuk ‘Echte Testers drinken Thee!’
En wat wil nu het toeval? Tijdens een training afgelopen maand aan de masterclass van mijn bedrijf, bedenkt mijn mede-docent een leuke opdracht om ze een rebus te laten maken van verschillende testonderwerpen.
Ze moesten onder andere TMap uitbeelden. En daar kwam de theepot.
theepottekening
T = Tee = Tea = Thee
En in die groep zit ook weer een aantal theedrinkers!!!
I rest my case. Koffiedrinkers kunnen altijd nog overstappen ;.)
Maurice Siteur – Koffiehater; Theeliefhebber
PS: Die ‘Tee’ doet me weer aan iets heel anders denken, maar daar kom ik een volgende keer wel mee.

3 reacties

  1. Vinden ze “koffie gewoon niet om te drinken” of “déze koffie gewoon niet om te drinken”?
    Kortom, heb je de kwaliteit van de koffie getest? En aan de gebruikers de juiste vraag gesteld?
    Ach, zolang het eindresultaat een tevreden gebruiker is, dan maakt het toch niet heel erg uit.. Toch? Nou, met een kopje koffie van goede kwaliteit was de gebruiker misschien nóg gelukkiger. En actiever bij de cursus!
    Geen kritiek, gewoon een opmerking vanuit het gezichtspunt van een liefhebber van (goede!) koffie 😉

  2. Hmm…. volgens mij sta ik best bekend als koffieliefhebber (en ik mag me hopelijk ook rekenen tot een echte tester 🙂 , ik ben volgens mij nog steeds geen illusie al maak ik me die soms wel 😉 ) en ik ken nog een werkelijk bestaande (en niet onverdienstelijk) tester die zelfs koffie-apparaten verzameld en nagenoeg niet zonder handpresso op stap gaat… Gewone thee ga – ik althans- mega van plassen… maar misschien is ‘zeiken’ voor velen dan wel weer een pré voor testers… overigens lees ik graag de teatimewithtesters, maar dan wel onder het genot van een kopje koffie.
    Je maakt overigens wel een mooi voorbeeld van een aanname die wordt gedaan op basis van toch écht geziene ‘bewijs’; het valt mij op op dat in de bedrijven waar ik tot nu toe heb gezeten relatief vaak dit soort aannames wordt gedaan omdat het ‘bewijs’ dat toonde en er redelijk wat ‘bewijs’ was… voor mij toont het aan dat het toch maar weer belangrijk is dat ook onze conclusies worden getoetst omdat ze zomaar een hypothese dusdanig kan worden onderbouwt dat deze altijd voldoet aan de wens. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *