NieuwsMagazine

Video: Testing manifesto

Redactie: Rob van Steenbergen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is film-158157_1280-1024x664.png

Het TestNet najaarsevenement dit jaar was volledig online om de bekende redenen. Het voordeel hiervan is dat alles is opgenomen en dus ook nog even rustig later te bekijken.

We geven elke week een videopresentatie vrij van het najaarsevenement.

Testing Manifesto

Sprekers: Sebastiaan Van Gucht en Christophe Soens

Testprofessionals delen een grote passie: kwaliteit.  De term kwaliteit kan op verschillende manieren worden ingevuld. Elke organisatie, elke community, elke tester, zij het functioneel of technisch, geeft een eigen invulling aan de kwaliteit die hij of zij beoogt.

In de community van Tobania.Testing denken we ook vaak na over hoe we kwaliteit in de engste zin van het woord kunnen benaderen.  We hebben dat onder andere gedaan door een eigen Test Manifesto te schrijven.

Maar wat we nog beter zouden vinden, is dat we met (een deel van) de community van TestNet een gedeeld Manifesto zouden creëren.

Sebastiaan Van Gucht, Unit Director en bijzonder ervaren test professional, en Christophe Soens, expert in Agile Testing, gaan graag hun Manifesto toelichten om van daaruit de kritische geest van het publiek te triggeren en met de input van het publiek een nieuwe basis te leggen voor een gedeeld Test Manifesto.

https://youtu.be/6vx_PxQ7854

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *