NieuwsMagazine

Video: Ja, kwaliteit is belangrijk, maar nu even niet

Redactie: Rob van Steenbergen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is film-158157_1280-1024x664.png

Het TestNet najaarsevenement dit jaar was volledig online om de bekende redenen. Het voordeel hiervan is dat alles is opgenomen en dus ook nog even rustig later te bekijken.

We geven elke week een videopresentatie vrij van het najaarsevenement.

Ja, kwaliteit is belangrijk, maar nu even niet

Sprekers: Wouter Ruigrok en Eveline Moolenaars

Wij testers zijn ontzettend nuttig bezig: we houden bugs weg uit productie, houden ons team bij de les en houden alles in de gaten. Maar in de praktijk hebben we vaak het gevoel dat we ‘onder water’ werken en dat bij tijdsdruk kwaliteit het eerste is wat knel komt te zitten. En wat dan? Hoe kun je het hele team, inclusief je PO of projectleider, zich eigenaar laten voelen van kwaliteit?

Vanuit onze rol als agile quality coaches lopen we regelmatig tegen dit soort uitdagingen aan en hebben we met vallen en opstaan ervaren wat wel werkt en wat eigenlijk niet. Dat betekent: gebruikmaken van onze eigen testkennis en -ervaring; van kennis over coachen, Agile en scrum; maar vooral van experimenteren en ja, spelen. Hoe ging dat in de praktijk? We delen graag onze verhalen over hoe we teams mee kregen, over gamende werkvormen, over samen testgevallen maken, over mislukte verbeterpogingen en het belang van coaching op team- én organisatieniveau.

Dit doen we op een interactieve manier, dus kun je wel wat inspiratie en tips gebruiken om toe te passen in je eigen team? Kom vooral luisteren én meedoen.

https://youtu.be/wWgmL5g7bZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *