NieuwsMagazine

TestNet leden bij QA&Test embedded conferentie 2019 Bilbao te Spanje

Auteurs: Hatim Chahim | Chris Schotanus

Redactie: Eric Spaargaren

QA&TEST embedded is een jaarlijks terugkerende conferentie die sinds 2001 in Bilbao wordt gehouden. Het doel van de conferentie is om de laatste technologische ontwikkelingen rond softwaretesten en QA van embedded en complexe systems te tonen. QA&TEST embedded is een van de weinige conferenties in Europa die zich toespitst op zowel testen als QA en dat in de wereld van IC’s, PROMS en andere Embedded hard- en software.

TestNet leden waaronder :
Hatim Chahim (Bestuurder TestNet), Bob Harnisch (lid TestNet), Chris Schotanus (lid TestNet).

De technische commissie, die bestaat uit testspecialisten uit Spanje, België Israël, Nederland en Zweden, heeft de afgelopen maanden een interessant programma samengesteld. Dit programma telde twee tutorials, twee special lectures en achttien presentaties, verdeeld over zeven tracks en drie keynotes.

  • Bob Harnisch en Hatim Chahim van Prorail hielden openingskeynote ‘Test Approach for Complex Systems’ over hoe ProRail het testen van complexe (rail)systemen aanpakt.
  • Jan van Moll van Philips sprak in zijn keynote ‘Test Strategies for the Future: Keep Learning from Your Failures‘ over de teststrategie, waarbij de ervaringen uit het verleden input zijn voor de op te stellen teststrategie.
  • Jan Tobias Muehlberg van de Leuven Universiteit vroeg in zijn keynote ‘Defining Environmental Sustainability in ICT’ aandacht voor de milieu-impact van ICT (producten en diensten).
Presentatie in de zaal tijdens QA&Test.

Presentaties werden gegeven door specialisten uit Nederland (4!), Spanje (2), Israël (2), Polen (2), Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, India, UAE, Uruguay, UK en Zweden. Deze presentaties waren van een hoog niveau. Naast specifieke technische (embedded) onderwerpen was er aandacht voor agile, cloud, microservices, testautomatisering en teststrategie. Maar ook heel interessant waren de presentaties over duurzaamheid, milieu, arbeidsomstandigheden en energiebesparing, die voor veel mensen een eye-opener waren. Al met al een heel interessante conferentie met voor elke bezoeker voldoende ‘food for thought’.

De conferentie wordt georganiseerd door SQS- Spanje (geen relatie met andere SQS-bedrijven). En de organisatie doet er alles aan om het de sprekers en bezoekers naar de zin te maken. Dat begint met een ‘speakers diner’ op de avond voor de conferentie, een banket op de tweede conferentiedag. Verder zijn er goede en gezellige lunches op de conferentie dagen en ‘Farewell Cocktail’ na de officiële sluiting van de conference.

Even bijpraten in het TestNet team.

Het is een leuke conferentie, omdat het gesprek met ander bezoekers / deelnemers wordt gefaciliteerd en aangemoedigd. Kortom, niet alleen de inhoud maakt deze conferentie zo bijzonder. Het is ook (en misschien wel vooral) de ambiance. Sommige sprekers en bezoekers zien we al verscheidene jaren terugkomen.

Over enige tijd zal de call for papers voor editie 19 uitgaan. Deze zal ook aan de leden van TestNet worden gestuurd. Als je denkt dat je een goed verhaal hebt over het testen van technische, complexe en/of mission critical systemen, stuur dan zeker een voorstel in. Als spreker worden de reis- en hotelkosten vergoed.

Kijk voor meer informatie op https://www.qatest.org/?lang=en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *