NieuwsMagazine

Riks column: Een goed begin van een mooi testjaar

Auteur: Rik Marselis ● Rik@Marselis.eu ● @rikmarselis

De feestdagen zijn achter de rug. Natuurlijk kijken we nog even terug op ons inmiddels afgelopen feestelijke lustrumjaar. Met als hoogtepunt het jubileumevenement met fantastisch diner en memorabele sprekers.
We scheuren het blaadje van 31 december 2017 van onze mooie TestNet-scheurkalender en zien dan nog vier-en-een-halve maand kalender tegemoet. We beginnen weer enthousiast aan een nieuw testjaar. Want 2018 is het jaar waarin onze vereniging volgens alle gezichtspunten helemaal volwassen is, op 15 mei 2018 wordt onze vereniging namelijk 21 jaar!! En dat vieren we natuurlijk weer met een mooi evenement. Het thema is ‘buiten de gebaande paden’. Want het testvak past zich voortdurend aan bij de ontwikkelingen in de IT en daarvoor is het hard nodig om steeds weer op een andere manier het werk in te vullen. Testers zijn namelijk altijd op zoek naar verrassingen (de befaamde uitroep van andere IT’ers als een tester weer eens wat probeert is tenslotte ‘wat doet ie nou??? Dat doet ie anders nooit!!’. Kortom, testers zijn altijd op zoek naar verrassingen en om daar effectief in te zijn moet je regelmatig buiten de gebaande paden treden. Of zoals de Engelsen zeggen ‘outside the box’ denken.
Wil jij hierover jouw kennis, ervaring en visie delen met de andere TestNetters? Stuur dan snel een voorstel voor een presentatie of workshop in. Je hebt nog een halve maand de tijd. (https://www.testnet.org/testnet/ni000604/call-for-papers-voor-het-testnet-voorjaarsevenement-2018)
Verder zijn we al begonnen met de voorbereidingen voor de 2018 editie van het Nederlands Kampioenschap Testen. Daar hoor je snel meer over. Op deze pagina zie je een foto-impressie van de 2017 versie om vast in de stemming te komen: https://www.testnet.org/cgi/album.cgi?site=testnet;map=20170501-1-mei-2017-nk-software-testen;sc=0fa8f0c67027c2a4741db506ac33e6952deecce7;np=20;cp=1;conpag=p000580
Bij een nieuw jaar hoort natuurlijk ook een vooruitblik. Wat zijn komend jaar de speerpunten in ons testvak? Tja, ik heb natuurlijk geen glazen bol. Maar op basis van de trends die al zijn ingezet durf ik wel te voorspellen dat DevOps, Continuous Testing en Kunstmatige Intelligentie veel aandacht gaan krijgen. Heb jij daar een idee of mening over? Schrijf het op en lever het aan bij de redactie (tnn@testnet.org) of sluit je aan bij een van de werkgroepen.
Mede namens het bestuur, de evenementencommissie, de redactie en de werkgroepen wens ik je een bijzonder mooi testjaar! Tot ziens op een thema-avond of evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *