NieuwsMagazine

Riks column: De beste wensen voor een mooi en succesvol testjaar

Auteur: Rik Marselis ● Rik@Marselis.eu ● @rikmarselis

Het nieuwe jaar is aangebroken. Ik hoop dat je een mooie feestdagenperiode achter de rug hebt, met gezelligheid en wat gelegenheid om bij te komen van een jaar intensief testen! Tweeduizendnegentien gaat voor onze vereniging goed van start. We hebben meer actieve werkgroepen dan we jarenlang gewend waren, mooi dat nieuwe onderwerpen zoals blockchain en scaled agile de trigger zijn om bij elkaar te komen en het testvak nog verder te ontwikkelen!

Op 10 januari hebben we al de eerste thema-avond (meld je snel aan!) en voor de rest van het jaar staat er alweer veel moois op stapel (bijvoorbeeld een locatiebezoek op 12 juni aan het testcentrum van ProRail). De datums staan op de website, reserveer ze alvast in je agenda. Speciaal ook de evenementen op 15 mei en 11 september, en de zomer workshops op 2 juli.
Natuurlijk blijven het bestuur en de betrokken vrijwilligers altijd bezig om onze vereniging nog verder te verbeteren en vernieuwen. Binnenkort ontvang je de jaarlijkse enquête zodat je input kunt geven over welke kant onze vereniging zich op kan ontwikkelen.

Het testvak ontwikkelt zich ook voortdurend. Wat merk jij daarvan? Een ontwikkelaanpak als DevOps brengt voor testers veranderingen met zich mee. Continuous Integration maakt dat we snellere testuitvoering moeten realiseren. En kunstmatige intelligentie heeft zowel de belofte dat een deel van het testwerk uit handen wordt genomen, maar ook dat er weer heel nieuwe uitdagingen voor testers komen (want hoe test je als je de output van een lerende machine niet vooraf kunt voorspellen?).

Ook het komend jaar doen bestuur, evenementencommissie, redactie en werkgroepen hun best om de ontwikkelingen voor jou bij te houden en je van alles te bieden dat jou helpt om bij te blijven in ons mooie vak.

2019 brengt ook wijzigingen in het bestuur. Bernd Beersma stopt na 6 jaar als bestuurslid voor werkgroepen. En ik zelf draag na 9 jaar bestuur, eerst 4 jaar verantwoordelijk voor evenementen en daarna 5 jaar als voorzitter, het stokje over.
De oproep voor nieuwe bestuursleden heeft succes gehad, tijdens de Algemene Leden Vergadering op 20 maart worden de kandidaat-bestuursleden voorgedragen. Ik heb er alle vertrouwen in dat met hen in het bestuur onze vereniging prima verder vooruit zal komen.
Het was voor mij een eer om al die jaren jou te mogen vertegenwoordigen en samen met vele enthousiaste vrijwilligers prachtige dingen tot stand te brengen. Waarmee heel veel TestNetters hun kunnen op een hoger peil hebben gebracht en natuurlijk ook mooi samen hebben genoten!

Mede namens het bestuur, de evenementencommissie, de redactie en de werkgroepen wens ik je een bijzonder mooi en succesvol testjaar!

Rik Marselis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *